Medicul Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Apuseni, numit consilier al ministrului de Interne
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 14 dec 2019, 17:51
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Medicul Radu Zamfir a fost numit consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Munții Apuseni și director al Agenției Naționale de Transplant, a fost numit consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum "Educația medicilor în domeniul translantulu" și "Dezvoltarea competențelor în transplant". Medicul a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România, notează Mediafax.

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea l-a numit în luna martie 2019 director al Agenției Naționale de Transplant.

Medicul Radu Zamfir este unul dintre supravieţuitorii accidentului din Apuseni. În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?