Medicul Vasi Rădulescu, apel la Nicușor Dan: Voi posta până vă sesizați
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 02 iul 2022, 23:13
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Medicul Vasi Rădulescu a făcut apel la Nicușor Dan.

Medicul Vasi Rădulescu reclamă o situație neplăcută din București. 

„Calea Victoriei devine raiul bombardierilor cu mașini tunate și motociclete de spart în figuri. Cei care locuiesc aici nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotelor oribile”, a scris Vasi Rădulescu pe Facebook.

„Domnule Nicușor Dan,

Calea Victoriei devine raiul bombardierilor cu mașini tunate și motociclete de spart în figuri. Cei care locuiesc aici nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotelor oribile. De la Elisabeta cu Victoriei se dă verde la semafor, pleacă nebunii cu decibelii la maximum, că atât îi duc pe ei cei șase neuroni așezati în V.

G Ad:

Puneți bumpere, ridicați nivelul trecerilor de pietoni, civilizați și domoliți traficul cu poliția. E oribil și pentru cei care stau la mesele de pe trotuare. E și periculos.

Voi posta până vă sesizați. Cum am procedat și cu parcul Cișmigiu”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

VEZI ȘI: Nicușor Dan își taxează electoratul. Mișcare aberantă prin care poate dubla prețul apartamentelor și bloca renovările

Ești un tânăr care vrea să plece de la părinți și să stea în propriul apartament? Ți s-a mărit familia și vrei o camera în plus? Ai venit la studii sau la muncă în capitală și stai cu chirie? Nicușor Dan s-a îngrijit să umfle prețul apartamentelor, să-ți crească chiria și să facă imposibilă renovarea sau extinderea casei.

Dacă proiectul pus în dezbatere de Primăria Generală va trece de Consiliu, în 8 august 2022 piața imobiliară sare în aer. Cei care au acum de vânzare apartamente noi, dar și proprietarii apartamentelor vechi propuse spre vânzare sau închiriere pot să-i mulțumească primarului general, care le face un mare serviciu, pe banii altora. Prețurile, spun experții, s-ar putea dubla,  sărind de la 1500 la 3000 de euro/mp, fiindcă Nicușor oprește orice construcție în București. Corespunzător, cresc prețul apartamentelor vechi și chiriile. În viitorii doi-trei, ani nu se mai poate construi nimic în oraș, dar nici repara sau extinde construcții existente, deci oferta va scădea dramatic, timp în care cererea rămâne neacoperită.

Nicușor Dan încearcă să treacă prin Consiliul general o modificare a Regulamentului Local de Urbanism care să aducă un beneficiu imobiliariștilor care au proiectele finalizate sau aproape de finalizare, dar nu au reușit încă să-și vândă apartamentele.

”Abrogarea” care îți crește chiria sau prețul apartamentului

Modificarea RLU propusă este abrogarea pct. 4.3. din RLU aferent PUG - în forma prevăzută la Art. I din HCGMB nr. 566/2019, adică abrogarea prevederii că fiecare PUZ aprobat se preia ca derogare și se implementează în PUG, însă cu limitarea CUT la valoarea maximă 4. Practic, se urmărește să facă ineficiente juridic și urbanistic toate PUZ-urile care aveau perioada de valabilitate precizată de 5 ani, iar pe celelalte să poată fi denunțate ca nelegale pentru lipsa precizării unei perioade de valabilitate (raportat la art.56 alin.4 din Legea nr. 350/2001). Modificarea propusă de Nicușor Dan poate fi atacată în Justiție, deoarece contravine Legii 350/2001 și Legii 24/2000, de tehnică legislativă, art. 64, alin 1 și 3. Abrogarea nu poate fi decât definitivă. Dacă PUZ au abrogat PUG prin aprobarea lor, acest fapt este definitive. E un principiu de drept, iar ele fac parte integrantă din PUG

Ce înseamnă toate aceste chichițe juridice, cu care primarul general s-a familiarizat în perioada când și-a făcut o meserie din hărțuirea investitorilor care nu-i conveneau? De fapt, Nicușor Dan încearcă să treacă prin Consiliu o hotărâre prin care se dorește lipsirea de eficiență a tuturor hotărârilor acestui Consiliu de aprobare a PUZ aflate în termen de valabilitate. Vezi mai mult aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro