Medicul Șerban Brădișteanu va fi judecat din nou
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
serban bradisteanu
serban bradisteanu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis rejudecarea dosarului în care medicul Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul facilitării unor licitaţii.

Dosarul lui Brădişteanu se va reîntoarce la Tribunalul Bucureşti, instanţă care l-a achitat pe 3 decembrie 2009. Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la 22 martie 2007, pentru pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2001 - 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului Prof. dr. Constantin Angelescu.

Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, între care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006. Ceilalţi membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu - au fost, ulterior, scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.

Într-un alt proces, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, Secţia contencios administrativ, cu privire la medicul Şerban Brădişteanu, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi de 500.000 dolari până la soluţionarea procesului de la Tribunalul Bucureşti în care medicul este judecat pentru fapte de corupţie. Potrivit ANI, s-a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în care Şerban Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al comisiei de licitaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel