Medicul Mircea Beuran, achitat într-un dosar de luare de mită: Fapta nu există!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Medicul Mircea Beuran a fost achitat de Tribunalul Giurgiu, într-un dosar în care DNA îl acuzase că a primit bani şi bunuri de la un alt medic pentru a-l numi într-un post de asistent universitar la UMF Carol Davila. 

Tribunalul Giurgiu a dispus joi achitarea medicului Mircea Beuran, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit de la un alt medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Beuran a fost achitat în baza art.16 lit.a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

De asemenea, instanţa a dispus ridicarea sechestrului asupra sumei de 10.000 de euro, aflată într-un cont bancar al medicului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, scrie Agerpres.

Dosarul datează din 2020



Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2020, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti.

Ulterior, el a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2021, mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, pe motiv că mediatizarea excesivă şi notorietatea lui "sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti".

Conform DNA, în decembrie 2018, când îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF 'Carol Davila' Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior, precizau procurorii. 

CITEŞTE ŞI / Lovitură în justiție: Se pensionează procurorii Adina Florea și Felix Bănilă

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marţi, cererile de pensionare depuse de şapte procurori, printre care se află şi Adina Florea, fost procuror la Secţia specială, şi Felix Bănilă, fost şef al DIICOT.

De asemenea, CSM a admis pensionarea procurorului constănţean Silviu Ciocoiu, care a activat alături de Adina Florea la Secţia specială şi Inspecţia Judiciară.

Potrivit deciziei CSM, Adina Florea se va pensiona începând cu data de 21 decembrie 2022, iar Felix Bănilă din 14 noiembrie 2022.

Adina Florea a fost şef adjunct al Secţiei speciale şi propusă de două ori de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader să preia şefia DNA, fiind refuzată însă de preşedintele Klaus Iohannis.

Cât timp s-a aflat la Secţia specială, Adina Florea s-a remarcat prin dosarul deschis pe numele Laurei Codruţa Kovesi în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa, scrie Agerpres. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel