Data publicării:

Medicul Irinel Popescu a devenit membru titular al Academiei Române

Autor: Liana Ganea | Categorie: Cultura
WhatsApp
foto: Irinel Popescu, Facebook
foto: Irinel Popescu, Facebook
Medicul Irinel Popescu a fost ales membru al Academiei Române, alături de alte șapte nume sonore.

Adunarea Generală a Academiei Române, care s-a reunit pe 25 septembrie, a decis, prin vot secret, să aleagă 8 membri, inclusiv pe medicul Irinel Popescu.

"Este o mare onoare pentru mine să devin membru titular al Academiei Române. Mulțumesc celor 44 de membri titulari care mi-au acordat astăzi votul și le sunt profund recunoscător!" a scris dr. Irinel Popescu pe profilul personal de Facebook.

Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu, medic primar Chirurgie Generală, este Coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice din Spitalul Clinic SANADOR.

"Este considerat părintele transplantului hepatic în România, realizând primele operații reușite la adult, cu ficat întreg, și la copil, cu fragment de ficat, în Centrul de Boli Digestive și Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni. A avut o contribuție esențială la construcția programului național de transplant de organe.

Este inițiatorul chirurgiei robotice în România și un promotor important al acestui domeniu chirurgical. De aceea, în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, face parte din echipa medicală de elită a chirurgiei robotice, unde abordează patologii din sfera chirurgiei digestive și nu numai" după cum este prezentat pe siteul SANADOR.

Nume mari în Academia Română

Forul academic a ales noi membri titulari, printre care se numără Constantin Zălinescu, din Secția de științe matematice, și Irinel Popescu, din Secția de științe medicale.

De asemenea, Eugen Munteanu a fost ales membru corespondent în Secția de filologie și literatură.

Printre membrii de onoare se regăsesc: Gheorghe Postică (Republica Moldova), din Secția de științe istorice și arheologie; Nicolae Bârsan (Germania), din Secția de științe fizice; Ruxandra Mihaela Botez (Canada), din Secția de științe tehnice; Martin H.H. Gerzabek (Austria), din Secția de științe agricole și silvice; și Avinoam Bezalel Safran (Elveția), din Secția de științe medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel