Medicul Doru Negru, despre ”medicamentele minune” care slăbesc: Ai dat 500 de lei/săptămână ca să nu mănânci? Deschizi cutia Pandorei / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a spus că e „o cerere îngrozitoare” de medicamente minune care slăbesc, însă nu medicamentul te slăbește, ci faptul că nu mănânci.

„De ani de zile, de când obezitatea a devenit o problemă, toate mințile luminate se chinuie să găsească niște soluții medicamentoase ca să taie chestiile normale. (...) Apar medicamete și nici nu apuci sa-ți dai seama despre ce e vorba că se și scot din cauza efectelor adverse păguboase”, a spus, la DCNews și DCMedical, Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador.

„Avem zece degete la mână și avem o grămadă de taste pe tastatură. La fel e și în organism. Avem numai câțiva mediatori chimici și receptori în diferite locuri. În momentul în care umbli acolo, ești precum ucenicul vrăjitorului, deschizi cutia Pandorei”, a subliniat specialistul.

„Pe vremuri erau niște hormoni ai sațietății care secretă prima parte a intestinului. Acești hormoni sunt foarte deștepți, pentru că încetinesc golirea stomacului, dând mai multă vreme senzația de sațietate și împiedică eliminarea de glucagoni, care fac invers decât insulina. Numai că acești hormoni sunt păguboși, pentru că nu țin decât patru minute, apoi se distrug”, a mai zis medicul.

„Este o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc. Nu medicamentul te slăbește, ci faptul că nu mănânci!”, a subliniat Doru Negru.

„Ai dat 500 de lei/săptămână ca să nu mănânci? De ce? Nu e mai bine să nu dai bani pe mâncare? Cine te obligă să mănânci?!”, a reiterat Doru Negru.

Despre grăsime, ficat gras, diabet. De ce mâncarea e otravă. Doru Negru (SANADOR), la DC News

Cel mai așteptat răspuns din partea medicului Doru Negru cu privire la consumul de cafea

Cum începe o zi perfectă pentru majoritatea oamenilor? Cu o ceașcă de cafea. Iată, în rândurile următoare, ce spune Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, despre cafea.

„Pe măsură ce trece vremea, se găsesc tot mai multe și tot mai multe efecte benefice ale cafelei. O cafea, două cafele, chiar trei cafele pe zi, dar nu toate deodată, sunt sănătate curată”, a precizat specialistul.

Și cu privire la vin a spus că un pahar este „sănătate curată”, însă, atenție la al doilea. „Un pahar de vin e sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?!”, a subliniat Doru Negru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel