Medicul Dorel Săndescu a vorbit despre evoluția bolii de care suferea Nicu Covaci, comparându-i privirea din ultimele sale zile cu aceea a unui „leu în iarnă”.
Medicul Dorel Săndesc, care l-a tratat pe Nicu Covaci la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru o tumoare pe creier, a afirmat sâmbătă că artistul "şi-a păstrat acea forţă extraordinară, acea forţă interioară chiar şi când organismul lui, care era şi el fizic foarte puternic, a început să slăbească", potrivit Agerpres.
"Forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aş putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit şi au şi cântat", a povestit medicul. El a explicat că Nicu Covaci "a suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral".
"El a fost, s-a căutat şi în Spania şi în România şi a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleş. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat faţă de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluţia va fi ireversibil negativă şi într-o perioadă scurtă de timp, în ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie şi aşa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat", a adăugat medicul Dorel Săndesc.
Medicul a făcut declaraţiile îmbrăcat cu un tricou Phoenix, dăruit de Nicu Covaci, pe care scria "Fie să renască".
"De azi ne-aşteaptă, Dincolo,
Cel Ce Ne-a Dat Nume.
Prin TOT ce ne-a lăsat Moştenire,
Nicu Covaci este, de azi,
Pururi,
NEMURITOR", au scris membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu trupul neînsuflețit al artistului.
Legendarul solist și lider al trupei Phoenix a încetat din viață la Spitalul Județean din Timișoara. Născut pe 19 aprilie 1947, în Timișoara, Covaci a fost o figură monumentală în muzica românească, cunoscut nu doar ca fondator și lider al formației Phoenix, ci și ca un talentat compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician.
De la o vârstă fragedă, Covaci a demonstrat talent pentru muzică și arte, începând cu lecții particulare de pian și acordeon, iar ulterior cochetând cu trei limbi străine. De asemenea, a învățat singur să cânte la muzicuță și a luat lecții de chitară, instrument cu care a devenit cel mai asociat de-a lungul carierei sale.
În contextul politic al României comuniste, Nicu Covaci a părăsit țara pe 26 octombrie 1976. Inițial, s-a stabilit în Olanda, înainte de a se muta în Germania și, în cele din urmă, în Spania.
Cariera sa prolifică și influența sa asupra muzicii românești au făcut din Nicu Covaci o legendă vie, recunoscut și respectat nu doar în România, ci și pe plan internațional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu