Medicul care îi vaccinează pe cei fără adăpost. A schimbat strategia națională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un medic britanic a cerut întâi Consiliului Local de la el din oraș, mai apoi Guvernului să includă în schema de vaccinare persoanele fără adăpost. Inițiativa lui a reușit. 

Persoanele fără adăpost se pierd în grupurile prioritizate la vaccinare în Marea Britanie. Dr. Zahid Chauhan a fost printre primii care au observat că, în strategia de vaccinare, oamenii străzii erau excluși sau cel puțin uitați de autoritățile centrale, scrie CNN. Deși oficial s-a declarat că grupurile vulnerabile au prioritate, oamenii străzii nu erau pe listă. 

„Sunt un grup extrem de vulnerabil, speranța lor de viață este de 43-44 de ani. Mi-a fost clar că acest grup a fost omis”, a spus Chauhan. În 2020, 976 de persoane fără adăpost au decedat în Anglia, cu 37% mai mult față de 2019.

A schimbat strategia națională

Chauhan s-a folosit de rolul său din Consiliul Local Oldham și de cunoștințele sale pentru a convinge autoritățile să ofere vaccin și celor fără casă. Apoi, a adresat o scrisoare Guvernului pentru a extinde inițiativa la nivel național. 

Campania începută de Chauhan a funcționat. Comitetul Reunit pentru Vaccinare al Marii Britanii a emis un nou ghid prin care cerea prioritizarea persoanelor fără adăpost.

Deși aceștia primesc o șansă la vaccin, mulți sunt ezitanți. Pentru a-i convinge, mai mulți voluntari ai unui ONG, care la rândul lor nu au o locuință, au început să vorbească cu alți semeni de-ai lor. În primele 3 săptămâni, doar în Londra s-au vaccinat, în urma campaniei de vaccinare, 750 de persoane ale străzii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel