Medicul care a ajuns primul la Gyuri Pascu rupe tăcerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Primul medic de pe ambulanță care a ajuns la Gyuri Pascu rupe tăcerea, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”. 

Iată ce a spus medicul de pe ambulanță, prima care a ajuns la Gyuri Pascu: 

Am fost înștiințați despre un episod de atac de panică pe care artistul îl făcea de o perioadă lungă de timp, cod verde. Am ajuns la curte, am fost întâmpinați de soție sau fosta, doamna Daniela. Era într-o stare bună- n.r. Gyuri Pascu, puțin anxios față de prezența mea ca medic, nu se simțea rău, nu se simțea rău nici când am plecat. L-am lăsat într-o stare mai bună, i-am luat constantele și erau foarte bune. Simptomatologia era săracă, istoricul pe care l-am avut era sărac. Pulsul îl avea 74. Nu l-am întrebat și nu mi-a spus despre bolile cronice. 

Nu s-ar fi impus un EKG așa cum l-am găsit eu. Am respectat toate protocoalele și procedurile pe care le fac de ani de zile, nu am avut nicio abatere. 

Am conștiința împăcată. 

Pentru atacul de panică i-am dat o rețetă. I-am făcut un diazepam pentru că nu se putea odihni, de trei zile doar ațipise, nu dormise.

Am fost audiată de către procurori. În fața procurorilor pot să spun tot ce s-a întâmplat, pentru că asta spune etica medicală.  

EKG-ul nu ar fi fost relevant în acel moment, dacă l-aș fi făcut. Putea fi perfect și peste o jumătate de oră s-ar fi putut modifica totul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel