Medicul american care a ajutat o fetiță de 10 ani însărcinată în urma unui abuz este anchetat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)
Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)
Un medic din Indiana a ajutat o fetiță, victimă a abuzului fizic, care a rămas însărcinată la 10 ani. 

Medicul din Indiana care a oferit servicii de avort unei fetițe de 10 ani, violată, este acum cercetat de procurorul general al statului, potrivit unui avocat al medicului. O notificare de la procurorul general din Indiana, Todd Rokita, cu privire la ancheta sa asupra dr. Caitlin Bernard a sosit marți, a declarat avocatul medicului, Kathleen DeLaney.

”Suntem în proces de revizuire a acestor informații. Nu ne este clar care este natura investigației și ce autoritate are pentru a-l investiga pe dr. Bernard”, a spus DeLaney.

CNN l-a contactat pe Rokita pentru comentarii. Procurorul general anunțase anterior că îl va investiga pe Bernard pentru că nu a raportat avortul și posibila încălcare a legilor privind confidențialitatea pacientului.

Medicul Bernard a devenit cap de afiș

Notificarea de anchetă este cea mai recentă evoluție dintr-o dramă care l-a pus pe Bernard în prim-planul dezbaterii privind drepturile la avort din Statele Unite, ca urmare a deciziei Curții Supreme care a anulat Roe vs. Wade pe 24 iunie și a pus capăt dreptului federal la întrerupere de sarcina.

Bernard a ajutat-o pe fetița de 10 ani după ce Ohio a interzis aproape toate avorturile după șase săptămâni de gestație, a declarat pentru CNN, la începutul acestei luni, adăugând că fata avea șase săptămâni și trei zile de sarcină. În termen de o săptămână de la hotărârea Curții Supreme, fata a fost supusă procedurii în Indiana.

Conform legii din Indiana, un avort efectuat la o persoană mai mică de 16 ani trebuie raportat Departamentului de Sănătate al Statului și, de asemenea, Departamentului pentru Servicii pentru Copil în termen de trei zile de la avort. Bernard a raportat procedura de avort Departamentului de Sănătate din Indiana pe 2 iulie -- la două zile după ce a fost efectuată - așa cum este cerut de departament, conform documentelor agenției obținute de CNN.

Șaptesprezece parlamentari democrați au fost arestați în timpul unei demonstrații pro-avort la Washington

Manifestația a fost una dintre multele inițiative de apărare a dreptului constituțional la întreruperea sarcinii, respinsă de Curtea Supremă.

”Am arestat în total 35 de persoane, inclusiv 17 membri ai Congresului”, pentru că, după ce li s-a ordonat de trei ori să se disperseze, ”au refuzat să elibereze drumul”, au fost declarațiile poliției, potrivit publicației Repubblica.

Ilhan Omar, la fel ca Ocasio-Cortez, exponent al aripii radicale a Partidului Democrat, a scris pe rețelele sociale că a fost oprită în timpul ”unei acțiuni de nesupunere civilă”. ”Voi face tot ce pot pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la atacul asupra drepturilor noastre reproductive”, a adăugat Ilhan Omar.

Ocasio-Cortez a postat un filmuleț cu un polițist care a condus-o de pe stradă în fața Curții Supreme. Aceeași stradă în care s-au adunat zeci de mii de oameni în orele și zilele imediat următoare sentinței prin care, pe 24 iunie, Curtea Supremă a SUA a negat dreptul constituțional la întreruperea sarcinii, amânând reglementarea problemei către statele individuale. O decizie care a declanșat o confruntare politică majoră, în palatele puterii și în piețe.

În această situație, administrația Biden are în vedere declararea unei urgențe sanitare ”limitate” pentru a apăra avortul și, în special, accesul la pastilele care provoacă avort. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel