Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Adrian Marinescu
Sursă foto: Facebook Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemiei.

Specialistul Adrian Marinescu, întrebat cât va mai dura această situaţie medicală, a răspuns astfel: „Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (...). Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă!”

„Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie", a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3. 

Specialistul a mai spus că şi-a dorit din copilărie să devină medic, iar cel mai plăcut sentiment este acela când reuşeşte să rezolve un caz grav.

Optimist din fire, după cum se arată, medicul spune că are nevoie de calm. „Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, este un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor", a explicat medicul Adrian Marinescu.

Secțiile ATI COVID din România, aproape pline. La București mai sunt libere doar două paturi

Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid 19 din România sunt aproape pline. Doar două paturi mai sunt libere în spitalele din București.

În prezent, în spitalele din România mai sunt libere zeci de paturi ATI COVID.  

Duminică, în București, mai erau doar două paturi.

Potrivit statisticii, în unitățile sanitare de România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.388. Dintre acestea, 849 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori. 183 sunt internați în secții și 18 se află la Terapie Intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel