Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare / Foto: Captură video Youtube
Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare / Foto: Captură video Youtube
Dr. Mark Chavez a fost de acord să pledeze vinovat pentru conspirație în vederea distribuirii de ketamină la o dată ulterioară.

Mark Chavez, unul dintre cei doi medici acuzați în legătură cu moartea lui Matthew Perry, a acceptat o înțelegere și urmează să pledeze vinovat pentru o acuzație legată de droguri, potrivit People.

Vineri, 30 august, Chavez, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat la Tribunalul Federal Roybal pentru a fi pus sub acuzare în cadrul unui caz ce implică cinci persoane suspectate de implicare în moartea actorului din Friends, în vârstă de 54 de ani, care a decedat în octombrie 2023 după ce i-au fost administrate trei doze de ketamină în aceeași zi.

Chavez a fost acuzat de conspirație pentru distribuirea de ketamină, după ce a admis că a vândut ketamină doctorului Salvador Plasencia, care ar fi furnizat drogurile asistentului lui Perry, Kenneth Iwamasa.

În fața judecătorului Jean Rosenbluth, Chavez a declarat că își înțelege drepturile, iar judecătorul a permis ca înțelegerea cu procurorii să meargă mai departe, conform Associated Press, NBC News și ABC News.

Potrivit AP, Rosenbluth a permis medicului din San Diego să rămână în libertate cu o cauțiune negarantată de 50.000 de dolari, cu condiția să predea licența medicală și pașaportul.

După audiere, avocatul lui Chavez, Matthew Binninger, a declarat reporterilor că acesta este „profund plin de remușcări” și își acceptă responsabilitatea pentru rolul său în moartea lui Perry.

„Face tot ce îi stă în putere pentru a corecta greșeala comisă”, a declarat Binninger, conform AP. „Este profund regretabil și colaborează în totalitate în această situație.”

Binninger a mai adăugat că, deși Chavez a pledat oficial nevinovat vineri, el va pleda vinovat la o audiere viitoare, care nu a fost încă programată. Procurorii au afirmat că Chavez riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Binninger a subliniat, de asemenea, că Chavez a fost de acord să pledeze vinovat deoarece anchetatorii federali „au desfășurat o investigație excelentă”, potrivit NBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel