Medicii legişti nu confirmă meningita în cazul copilului de opt luni decedat în Valea Jiului
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Misiune SMURD. Bebeluș transferat în Germania. Traseu de 1.600 de km, în 16 ore, cu un bebeluș aflat la terapie intensivă. FOTO: ISU Cluj
Misiune SMURD. Bebeluș transferat în Germania. Traseu de 1.600 de km, în 16 ore, cu un bebeluș aflat la terapie intensivă. FOTO: ISU Cluj
Medicii legişti nu au confirmat suspiciunea de meningo-encefalită în cazul decesului înregistrat, săptămâna trecută, la un copil în vârstă de opt luni, din oraşul Uricani, în Valea Jiului, a informat luni medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău. 

"A fost efectuată necropsia, iar cauza decesului a fost o bronho-pneumonie acută. Nu are legătură cu meningita", a declarat dr. Birău.

Un al doilea copil din Uricani, în vârstă de patru luni, ce a fost internat săptămâna trecută în Spitalul Judeţean din Timişoara cu diagnosticul de meningită purulentă, are o evoluţie favorabilă.

"Copilul de patru luni este internat, în continuare, la Timişoara, dar nu prezintă semne de agravare a bolii. Dimpotrivă, este bine, se hrăneşte. Are meningită purulentă, dar nu avem cauza clară. Continuă tratamentul cu antibiotice", a arătat medicul şef al DSP Hunedoara.

Primul caz de îmbolnăvire a fost constatat la copilul de patru luni, care iniţial a fost internat la spitalul din Lupeni, apoi a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, iar pe 27 mai a fost transferat la secţia de Pediatrie şi apoi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Timişoara. 

Al doilea copil, în vârstă de opt luni, a fost internat iniţial la spitalul din Lupeni şi transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Pe drum, copilul a intrat în stop cardio-respirator, i s-au făcut manevrele de resuscitare, însă a decedat la UPU Petroşani.

DSP Hunedoara a luat legătura cu medicul de familie al copilului, fiind administrat preventiv tratamentul cu antibiotic necesar în asemenea cazuri.

Vezi și: Bebeluș mort de meningită la Timișoara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel