Data actualizării:
Data publicării:

Medicii din Germania, în grevă. Din cauza inflației, clinicile private sunt obligate să trateze prea mulți pacienți

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Karolina Grabowska/ Pexels
FOTO: Karolina Grabowska/ Pexels
Mii de medici au ieșit, luni, pe străzile din Germania, plângându-se de creșterea costurilor pe fondul inflației, transmite Reuters.

Medicii din Berlin s-au adunat în fața sediului Ministerului Federal al Sănătății, exprimându-și cererile pentru mai mult sprijin financiar.

Sub tema de miting „Criza clinică”, aproape 20 de asociații medicale, organizații statutare de asigurări de sănătate și o multitudine de farmacii au participat la această grevă la nivel național.

Organizatorii au transmis că facturile tot la mari la energie, eforturile eșuate de digitalizare și deficitul de profesioniști calificați au clătinat sectorul la limita unei tensiuni insurmontabile.

Bugetul strict al guvernului nu a făcut decât să agraveze situația economică în domeniul sănătății, iar închiderile pe scară largă ale clinicilor s-ar putea transforma în normalitate dacă situația actuală nu se schimbă, au mai transmis aceștia.

În disperare de cauză, multe clinici se trezesc obligate să suporte o încărcătură excesivă de pacienți, care nu numai că ridică dramatic volumul de muncă al medicilor, dar afectează și calitatea îngrijirilor oferite datorită timpului de consultație limitat, potrivit celor spuse de un medic, în timpul protestului.

„Clinicile nu au de ales pentru că trebuie să ne asigurăm că avem bani până la sfârșitul lunii pentru a plăti tot personalul și chiria”, a spus Marco Billep, operator al unei clinici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel