Data publicării:
Medici şi specialişti au discutat la Universitatea Politehnica din Bucureşti despre rolul inteligenţei artificiale în medicină
Medici şi specialişti din universităţi sau din mediul privat au participat joi la workshop-ul 'Aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale în Medicină' care a avut ca scop prezentarea unor rezultate şi proiecte de cercetare, dar şi dezvoltarea ca exemplu de bună practică a utilizării inteligenţei artificiale în medicină.
'Inteligenţa artificială (IA) are un potenţial uriaş de a aduce contribuţii majore în multiple domenii ale medicinei, de la diagnostic sau tratament, până la îngrijirea pacientului. (...) Exemplele de aplicaţii ale inteligenţei artificiale în medicină sunt nenumărate.
De la suportul dat în interpretarea imaginilor medicale, analiza unor cantităţi mari de date pentru a personaliza planul de tratament, sinteza datelor din dosarele electronice, monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor de la distanţă, până la asistenţii virtuali care pot ajuta pacienţii să-şi gestioneze planul de tratament, să răspundă la întrebări şi să efectueze programări la medic', se arată într-un comunicat de presă.
Workshop-ul a fost organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Potrivit sursei citate, evenimentul a identificat noi nevoi, dar şi potenţiale aplicaţii care pot beneficia de soluţii bazate pe algoritmi şi tehnici de inteligenţă artificială.
'Cei prezenţi au discutat despre modul în care IA poate veni în sprijinul medicinei din România sau cum poate contribui la îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor, la creşterea eficienţei actului medical şi la scăderea costurilor', se arată în comunicat.
Workshop-ul 'Aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale în Medicină' este primul dintr-o serie de evenimente în care se vor dezbate provocări şi soluţii actuale ale utilizării Inteligenţei Artifiwciale în medicină şi sănătate, inclusiv aspecte de etică, pentru coagularea unei comunităţi interdisciplinare dedicată colaborării şi inovării, deschisă atât mediului academic, cât şi celui privat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News