Medicamentele cu diclofenac, evaluate din punct de vedere al riscului de infarct
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
medicamente
medicamente

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a demarat o analiză a produselor ce conţin diclofenac, în vederea evaluării riscului cardiovascular, pentru boli cum ar infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral. Diclofenacul este un antiinflamator nesteroidian neselectiv utilizat pe scară largă, utilizat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei.

Recent, în cadrul unei analize a studiilor ştiinţifice, Comitetul ştiinţific pentru Medicamente de Uz Uman al EMA a evaluat ultimele date asupra riscului de reacţii adverse cardiovasculare (precum infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral) ale produselor farmaceutice care conţin diclofenac, anunță Mediafax.

Comitetul a ajuns la concluzia că ultimele date apărute oferă dovezi suplimentare privind riscul cunoscut al acestor medicamente. În general, pentru diclofenac, studiile indică  un risc uşor crescut comparativ cu alte antiinflamatoare.

Diclofenacul este autorizat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei într-o gamă largă de indicaţii, inclusiv afecţiuni artritice şi tulburări musculo-scheletice acute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel