Medic UPU, condamnat pentru ucidere din culpă. Pacienta a făcut şoc anafilactic din cauza unui medicament la care era alergică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

Medicul Claudia Niţă de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea, a fost condamnată într-o primă instanţă pentru ucidere din culpă, după patru ani de la tragedie, transmite RealitateaPlus. Fapta s-a petrecut în anul 2017. Doctorița i-a administrat unei paciente Algifen, deși în fișa de internare a acestuia scria foarte clar că este alergică la Agocalmin, medicament care conține ca substanță activă metamizolul sodic. În consecință, femeia a intrat în șoc anafilactic și la scurt timp a murit.

Dr. Claudia Niţă a primit o pedeapsă cu închisoarea de doi ani şi patru luni, cu suspendare, şi muncă în folosul comunităţii. Totodată, ea va trebuie să dea și 125.000 de euro despăgubiri familiei victimei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în apel, în curs de 10 zile.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel