Medic român întors din Italia, uimit de ce a găsit acolo: S-a adus un televizor pentru un pacient depresiv, să-i ridice moralul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Ema Pascal, medic la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa, s-a întors din Italia, după două săptămâni în care a luptat cot la cot cu medicii italieni împotriva coronavirusului.

"Am stat cu vreo trei, patru zile în plus faţă de termenul iniţial, de două săptămâni. Aş putea spune că a fost o experienţă unică, pozitivă din care am avut de învăţat, inclusiv în terapie intensivă şi în medicina de vârf pe care italienii o practică. Pot să spun că am făcut faţă cu bine cerinţelor toţi medicii din România. Ei sunt foarte foarte bine organizaţi, diferit faţă de ce am văzut eu la Reşiţa şi Timişoara.

n fiecare zi, medicii îi sună pe aparţinători"

De exemplu, au saloanele foarte bine organizate, pereţii sunt din sticlă şi pacienţii pot fi monitorizati şi din afară, fără sa stai in salon. Toate circuitele sunt foarte bine gândite. Medicii, chiar dacă pacientul este comatos, explică toate procedurile, pentru că ei aşa consideră că este uman. A existat un pacient care, la un moment dat, a devenit depresiv, şi s-a adus chiar un televizor care să-i ridice moralul. Au un psiholog care stă mereu de vorbă cu pacienţii", a declarat medicul Ema Pascal pentru adevarul.ro.

"Aparţinătorii nu au voie să vină în spital, dar în fiecare zi, la o anumită oră, medicii îi sună pe aparţinători. Le explică, stau de vorbă şi le oferă oarecum şi un sprijin psihologic şi aparţinătorilor", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel