Medic italian, condamnat pentru moartea jucătorului Davide Astori
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Edward Lich de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Edward Lich de la Pixabay
Un medic italian a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru moartea jucătorului Davide Astori.

Un medic a fost condamnat luni la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru omucidere involuntară, după decesul lui Davide Astori, internaţionalul italian al Fiorentinei, care suferea de o anomalie cardiacă nedetectată, a anunţat presa din Peninsulă, citată de AFP.

Medicul în cauză a fost condamnat şi la plata unor despăgubiri de 1 milion de euro către familie. Avocatul medicului a anunţat că va înainta recurs.

Davide Astori a decedat la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018. El a decedat într-o cameră de hotel din Udine unde Fiorentina, echipă al cărei căpitan era, urma să dispute un meci de campionat. Moartea sa a generat o imensă emoţie în Italia, el fiind şi unul din componenţii echipei naţionale.

Giorgio Galanti era la acea vreme responsabilul departamentului de medicină sportivă de la spitalul Careggi din Florenţa. El a fost ultimul care şi-a dat acordul pentru practicarea sportului profesionist de către Davide Astori, în vara lui 2017, cu şapte luni înainte de decesul fotbalistului.

Parchetul, care ceruse o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru omucidere involuntară, a considerat în rechizitoriul său că medicul trebuia să efectueze examene suplimentare pentru a încerca să depisteze o maladie cardiacă, ţinând cont de rezultatele testelor de efort. Conform raportului de autopsie, Davide Astori ar fi murit din cauza unei tahiaritmii, o accelerare anormală a ritmului cardiac, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel