Data publicării:

Medic, împușcat mortal de ruși, în Ucraina, în timp ce își ducea nepotul rănit la spital

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un medic a fost ucis în timp ce își ducea nepotul rănit la spital, a transmis ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Liashko.

Ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Liashko, a scris, pe Facebook, că un medic ucrainean a fost împușcat mortal de ruși în timp ce își ducea nepotul la spital.

"Astăzi teroriștii ruși au luat viața unui medic - Marina Kalabino. (...) Mașina ei a fost lovită când își ducea nepotul rănit la spitalul din satul Kukhari din regiunea Kiev”, spune ministrul.

Trupele rusești s-au adunat la periferia Kievului de când a fost lansată invazia joia trecută, un convoi lung apropiindu-se de capitală.

"Aceștia sunt inumani, teroriști, și cu siguranță nu ar trebui să rămână nepedepsiți! Dimineața, am făcut apel la medicii ruși să condamne actele tiranului, să meargă în piață cerând să se oprească războiul și să se ridice pentru protecția colegilor lor, a medicii ucraineni”, a mai spus ministrul Liashko.

Până acum, 2.000 de civili ucraineni au murit

De la începutul agresiunii armatei rusești, peste 2.000 de civili ucraineni au murit în luptele pentru apărarea patriei sale. Datele au fost confirmate de către Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, care a declarat că, de la începutul invaziei, armata rusă a distrus sute de infrastructuri ale caselor spitalelor și grădinițelor, scrie tv8.md.

Oficialii din Ucraina au actualizat și numărul estimat al victimelor războiului și au anunțat că aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși de la începerea conflictului armat, anunță Sky News, conform Mediafax. 

Potrivit oficialilor ucraineni, 5.840 de militari ruși au murit în timpul celor șapte zile de conflict. Între 24 februarie și 2 martie, militarii au fost uciși în timpul operațiunilor militare, susține sursa. Mai devreme, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că numărul victimelor se apropie de 6.000.

Partea ucraineană mai susține că pe lista cu pierderi ale rușilor sunt și 30 de avioane, 31 de elicoptere, 211 tancuri, 862 de mașini blindate, 82 de sisteme de artilerie, 9 sisteme de luptă antiaeriană, 60 de rezervoare de combustibil și 355 de vehicule.

Vezi și: Război Rusia - Ucraina - ziua 7. Aproape 6.000 de militari ruși au murit. Kievul dezminte că orașul Herson a fost capturat de ruși/ LIVE TEXT / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel