Data publicării:

Medic ginecolog, cercetat pentru luare de mită. A fost plasat sub control judiciar

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @alexkich
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @alexkich

Un medic din Craiova, care a cerut bani pentru o cezariană, este cercetat sub măsura controlului judiciar.

Citește și: Nelu Tătaru: Sunt nevinovat. N-am primit niciun ban / Update: Aviz de la Comisia juridică pentru percheziția domiciliară / Roman (PNL): Noi am votat de fiecare dată pentru ridicarea imunității

Un medic ginecolog de la Spitalul Filantropia din Craiova este cercetat sub măsura controlului judiciar pentru luare de mită, după ce ar fi primit 800 de lei și 100 de lire sterline dn partea unei paciente internate în unitatea spitalicească, pentru efectuarea unei cezariene, informează Agerpres.

Potrivit sursei menționare, ”ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Dolj, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj efectuează cercetări într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită de către un medic din cadrul unei instituții medicale din Craiova.

Astfel, la data de 10 octombrie, inculpata, în calitate de medic specialist cu specializarea obstetrică-ginecologie, ar fi primit cu titlu de mită suma de 800 de lei și 100 de lire sterline de la o pacientă internată la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru nașterea unui copil - cezariană”, informează DGA, citat de Agerpres.

Control judiciar pentru 60 de zile

În cauză, a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva persoanei menționate pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar printre obligațiile impuse inculpatei se numără și cea de a nu exercita profesia de medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul niciunei unități spitalicești din rețeaua publică de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel