Medalie de argint pentru România la atletism
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
România are o medalie de argint, obținută de Alin Alexandru Firfirică, în proba de aruncare a  discului Under -23, cu performanța de 59,28 metri, din a cincea încercare, sâmbătă, după prima zi a Cupei Europei la aruncări lungi de la Arad.

Pe primul loc s-a situat suedezul Simon Pettersson, cu 60,28 metri, iar pe locul al treilea s-a situat Domantas Poska, din Lituania, cu 58,08 metri.

Proba de aruncare a suliței feminin, rezervată sportivelor Under-23, a fost câștigată de Sigrid Borge (Norvegia), care a aruncat 59,33 metri. România a fost reprezentată de sulițașa Raluca Adriana Vrabie, care s-a situat pe ultimul loc, al 15-lea, cu o aruncare de 40,32 metri.

În proba seniorilor la aruncarea discului, pe primul loc s-a situat Axel Harstedt, cu o aruncare de 62,73 metri. România a fost reprezentată în această probă de sportivul Mihai Grasu, care s-a clasat pe locul al 11-lea (din 15 concurenți), cu o aruncare de 54,90 metri.

La aruncarea ciocanului masculin, Under-23, primul loc a fost ocupat de sportivul Ozkan Baltaci, care a reușit o aruncare de 72,11 metri. Reprezentantul României în această probă, Florin Constantin Coman s-a clasat pe locul al 13-lea, ultimul, cu o aruncare de 55,02 metri.

[citeste si]

A urmat proba de aruncare a suliței feminin, seniori, probă câștigată de sportiva Christin Hussong, din Germania, cu o aruncare de 61,80 metri. În această probă, România a fost reprezentată de Nicoleta Mada Anghelescu, care s-a clasat pe locul al 13-lea din 16 concurenți, cu un rezultat de 50,42 metri.

Proba de aruncare a greutății feminin U-23 a revenit atletei Fanny Roos, din Suedia, cu o aruncare de 16,08 metri, care a fost urmată de Rose Sharon Pierre-Louis, din Franța, cu 15,97 metri. Reprezentanta României în această probă, Lenuța Burueană, a aruncat 14,85 metri, rezultat de care s-a arătat profund nemulțumită.

În proba de aruncare a greutății, la senioare, pe primul loc s-a situat sportiva Alena Abramciuk (Belarus), cu 17,21 metri. Ea a fost urmată în clasament de Jessica Cerival, din Franța, cu 17,05 metri, și Marketa Cervenkova (Cehia), cu 16,86 metri.

Concurând în această probă, aruncătoarea Andreea Huzum-Vitan s-a clasat pe locul al optulea (din 11 concurente).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel