Medaliații români de la Jocurile Olimpice vor primi mașini Toyota drept recompensă. Clarificări privind premiile și reacția la evenimentul organizat de Ion Țiriac
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
La o lună după încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris, Toyota, sponsorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a anunțat oficial autoturismele pe care le va oferi sportivilor români care au câștigat medalii.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la Casa Olimpică din București, reprezentanții Toyota România și Mihai Covaliu, președintele COSR, au prezentat detaliile premiilor și au răspuns la controversele recente.

Edith Târcolea, General Manager Toyota România, a anunțat modelele de mașini care vor fi oferite medaliaților români, subliniind implicarea companiei în susținerea performanței sportive. „Toyota România și COSR vor premia toți sportivii români care au câștigat medalii la Jocurile Olimpice cu câte o mașină Toyota Hybrid. Este modul nostru de a le mulțumi pentru efortul lor și de a-i încuraja să continue să-și depășească limitele”, a declarat Târcolea.

Sportivii care au obținut două medalii vor primi un Toyota CH-R Hybrid, cel mai valoros model oferit în cadrul acestui parteneriat. În funcție de medaliile câștigate, ceilalți sportivi vor primi:

  • Toyota Corolla Sedan Hybrid pentru cei cu medalii de aur,
  • Toyota Yaris Cross Hybrid pentru cei cu argint,
  • Toyota Yaris Hybrid pentru cei cu bronz.

Controversa cu premiile oferite de Ion Țiriac

La conferință, Târcolea a evitat să comenteze evenimentul privat organizat de Ion Țiriac, care a premiat sportivii olimpici în luna august, inclusiv oferind câte două mașini celor cu mai multe medalii. „A fost un eveniment privat, pe care nu îl comentăm. Noi avem o relație de încredere și colaborare cu COSR. Orice alt eveniment nu are legătură cu noi”, a precizat Târcolea.

Toyota a ales să ofere un singur autoturism sportivilor cu două medalii, dar dintr-o gamă superioară, optând pentru un Toyota CH-R Hybrid. Astfel, abordarea Toyota diferă de cea a Hyundai și Țiriac, care a premiat sportivii multipli cu câte două mașini.

Premiu special pentru Sabrina Voinea

O altă decizie importantă anunțată de Toyota a fost acordarea unui premiu special gimnastei Sabrina Voinea, în urma situației controversate din finala de la sol. „Am decis să oferim un premiu special Sabrinei Voinea, după ce s-a constatat că a fost defavorizată de arbitri. Ea va primi o Toyota Yaris Hybrid, model destinat medaliaților cu bronz”, a explicat Edith Târcolea. De asemenea, Toyota va oferi aceleași premii și sportivilor români medaliați la Jocurile Paralimpice, subliniind spiritul de egalitate între cele două mișcări sportive.

Apelul lui Mihai Covaliu la unitate și recunoștință

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a mulțumit partenerilor de la Toyota pentru susținerea constantă și a evidențiat importanța acestui parteneriat pentru succesul echipei României la Jocurile Olimpice. „COSR apreciază implicarea Toyota. Aceste mașini sunt o recunoaștere a eforturilor sportivilor și o motivație de a continua drumul spre performanță,” a declarat Covaliu.

La eveniment a fost prezentă și Ana Maria Brânză, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo și în prezent consilier onorific al președintelui COSR. Aceasta a subliniat, la rândul său, importanța sprijinului oferit de partenerii comerciali în viața sportivilor de performanță.

Prin acest gest, Toyota România își reafirmă angajamentul față de mișcarea sportivă românească, susținând nu doar excelența, ci și egalitatea și fair-play-ul, oferindu-le sportivilor români un sprijin concret pe drumul lor spre noi succese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel