Meciuri de fotbal de doar 60 de minute. Un fost mare arbitru vine cu soluţia
Un fost mare arbitru internaţional vine cu soluţia pentru reducerea meciurilor de fotbal la 60 de minute.
Este vorba despre fostul mare arbitru englez Mark Clattenburg, acum retras din activitate.
"Au fost antrenori care m-au certat serios pentru că am dat doar două minute de prelungiri în loc de trei. Au fost jucători care mi-au spus că i-am nedreptăţit, suporterii au spus acelaşi lucru. Ca şi cum acele 60 de secunde suplimentare erau motivul pentru care nu au obţinut rezultatul dorit.
Noi, arbitrii, ştim că prelungirile sunt un subiect aparte. Echipa care câştigă vrea mai puţine minute de prelungiri, echipa care pierde vrea mai multe. Şi dacă ne uităm la cum se purtau jucătorii lui Real Madrid miercuri seară, cum profitau de fiecare secundă de la finalul prelungirilor, ne putem da seama că Manchester City ar fi vrut mai mult de trei minute de prelungiri.
Şi cu siguranţă englezii au fost şi mai puţin fericiţi când finalul s-a fluierat cu 10 secunde mai devreme.
De aceea, eu cred că există o soluţie: un meci de 60 de minute, timp efectiv de joc. Este o idee pe care Pierluigi Collina, FIFA şi IFAB o iau în calcul. Merge în baschet, ar merge şi la fotbal. Se pune pauză pe ceas când mingea iese din teren sau când jocul e oprit, fie pentru fault, pentru cartonaşe sau pentru discuţii cu jucătorii. În acest fel, fiecare joc are aceeaşi lungime şi dispare controversa.
În acest sezon de Premier League, spre exemplu, media timpului efectiv de joc a fost de 55 minute, trei secunde. Cel mai scurt meci cu joc efectiv a fost West Ham - Brentford, unde mingea a fost în joc doar 41 minute, 33 secunde. Cu cele 60 de minute de joc efectiv, spectatorii ar avea garantată o oră de fotbal. E un lucru la care merită să ne gândim!", a declarat Mark Clattenburg pentru Daily Mail.
Meciuri de fotbal MAI SCURTE? Ce alte scenarii sunt posibile
Directorul executiv al Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia, Gordon Taylor, a sugerat ca reprizele meciurilor de fotbal să fie mai scurte.
„Nu știm care este viitorul, dar știm ce propuneri am avut, ce idei am avut, posibilitatea mai multor înlocuiri, poate jocurile nu vor avea 45 de minute în ambele reprize, fiind vorba și despre terenuri neutre.
În mod ideal, trebuie păstrată integritatea competiție și, bineînțeles, acest lucru implică jucatul acasă și în deplasare și menținerea acelui număr de jucători ca înainte de suspendare.
Simplu fapt că ești într-un sport profesionist te face să fii foarte elastic. Trebuie să reușești să te ridici fiindcă o să ai mai multe impedimente decât atunci când totul merge bine, iar eu asta vreau să cred despre membrii mei (fotbaliștii profesioniști, n.r.)", a explicat directorul AFP, Gordon Taylor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News