Meciul de revenire al Simonei Halep, analizat de șefa ANS. Lipă: A spart gheața. Să o văd și la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video @DigiSport
FOTO: captura video @DigiSport
Elisabeta Lipă, șefa ANS, a fost încântată de modul în care Simona Halep s-a prezentat la primul meci oficial după perioada de suspendare.

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a afirmat că i-a plăcut meciul de revenire al Simonei Halep, cel din turneul WTA 1.000 Miami Open, în ciuda faptului că nu a fost o victorie, subliniind că pauza competițională, ca urmare a suspendării în cazul de dopaj, a fost nu una vizibilă, însă că se așteaptă la rezultate bune Jocurile Olimpice de la Paris.

”Am văzut partida Simonei, mi-a plăcut. Simona a spart gheața. Ar fi fost foarte frumos să câștige, dar cred că a fost conștientă că nu avea cum. Pentru că oricât de tare ai fi și oricât de bine ai avea antrenat psihicul totuși ea a stat un an și ceva într-o incertitudine dacă stă patru ani și iese definitiv din activitate sau i se reduce pedeapsa. Așa că este mare lucru că a avut curaj să participe.

Că a luat bătaie este normal, dar un sportiv trebuie să știe să și piardă, așa cum trebuie să știe să și câștige. Eu îi doresc să fie sănătoasă și să se apuce serios de muncă pentru că din punctul meu de vedere se vede că a suferit, nu este în tonus, e slăbuță... nu e ușor să treci prin ce a trecut ea.

Doamne-ajută să o văd și la Paris. Nu știu care sunt criteriile de calificare, dar probabil că acum având elanul necesar de a se antrena, cu siguranță că poate să se califice.

Dacă ea dorește să continue și dorește să participe la Jocurile Olimpice trebuie să se califice și noi trebuie să o ajutăm fiecare cu ce putem", a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, în cadrul conferinței ”Sportivi de elită - Ambasadori ai României” organizată de Fundația Europeană Titulescu, scrie Agerpres.

Simona Halep a  fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, marți, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.770.480 de dolari.

Simona Halep, convocată în echipa Billie Jean King

Legat de prezența Simonei Halep la Jocurile Olimpice, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv, anunțase recent că ”primul pas care trebuie făcut este ca ea să joace în echipa Billie Jean King Cup (n.r. Simona Halep are 15 prezențe de-a lungul timpului) și după aceea să reușească să adune puncte”.

Simona Halep a fost convocată în echipa Billie Jean King pentru meciul cu reprezentativa Ucrainei, care va avea loc în 12-13 aprilie, pe zgură, în SUA, deoarece în Ucraina nu se pot desfășutra competiții din cauza războiului.

Din lotul României vor mai face parte Ana Bogdan, Anca Todoni și Jaqueline Cristian.

”Nu a fost vorba de convingere. Îmi doresc să fac parte din echipă. Nu știu ce va fi  Îmi doresc să fiu la Olimpiadă la Paris. Sper să fac treabă bună. Parcă niciodată nu am lipsit (n.r. din echipa națională, unde cea mai recentă prezență a fost în 2019, la Rouen, împotriva Franței). Mi-au dat liniște sufletească că ei mă apreciază”, a declarat Simona Halep pentru digisport.ro.

Citește și: O legendă a tenisului mondial, mesaj ferm în ”duelul” declarațiilor dintre Wozniacki și Halep: Te iubim, Simo!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel