Mecanism similar de pierdere a alegerilor, în România și Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un sociolog cunoscut a identificat un mecanism similar de pierdere a alegerilor, în România și Moldova. În esență, este inspirat de proverbul românesc ”cine sapă groapa altuia”, sau de adagiul modern ”ce-și face omul cu mâna lui.  

Postarea sociologului Mircea Chivu este revelatoare:

”La cele două exemple identificate și explicate de Mircea Chivu se mai poate adăuga și metoda aleasă de PSD, pentru a In 1999, Conventia Democrata (dominata de taranisti) a initiat cresterea pragului electoral de la 3% la 5% (si 10% pentru coalitii). Prima victima au fost tocmai ei, care din 2000 incoace nu au mai intrat in Parlament.
Cam la fel s-a intamplat in R. Moldova, unde Alianța pentru Integrare Europeană a introdus, in 2009, regula numarului maxim de 3000 de buletine/sectie, pentru a limita voturile exprimate in Rusia. Ieri, a avut de pierdut candidata pro-europeana Maia Sandu.
Morala: ce-si face omul cu mana lui...”.

În București, de exemplu, la Ambasada Moldovei au fost mii de studenți basarabeni care nu au putut vota din cauza regulei introduse de pro-europenii de la Chișinău. La fel s-a întâmplat în multe centre de vot din țările occidentale unde diaspora moldovenească a încercat să o susțină pe Maia Sandu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel