Mecanic de tren din Japonia, sancționat pentru o întârziere de 1 minut. A murit înainte să afle că a câștigat procesul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mecanic de tren din Japonia, sancționat pentru o întârziere de 1 minut. A murit înainte să afle că a câștigat procesul / Foto: Pixabay, de veronica111886
Mecanic de tren din Japonia, sancționat pentru o întârziere de 1 minut. A murit înainte să afle că a câștigat procesul / Foto: Pixabay, de veronica111886
Un mecanic de tren din Japonia, sancționat pentru o întârziere de 1 minut, a câștigat procesul, însă a murit înainte de decizia instanței.

Judecătorii din Japonia au hotărât că un mecanic de tren din Japonia al cărui angajator i-a redus salariul din cauza unei întârzieri de un minut îşi va primi banii înapoi, echivalentul a 43 de cenţi americani, scrie Digi24.ro. Din păcate însă bărbatul nu a mai trăit pentru a afla că a câștigat în instanță.

Tribunalul districtual din prefectura Okayama i-a ordonat marţi companiei feroviare West Japan Railway (JR West) să îi plătească acestui conductor de tren, care a murit în 2022, despăgubiri de 56 de yeni, inclusiv pentru plata neachitată a orelor suplimentare, a raportat cotidianul nipon Yomiuri Shimbun citat de Agerpres.

De ce mecanicul a întârziat un minut

 

Mecanicul de tren a depus o plângere la începutul anului 2021 împotriva West Japan Railway Company (JR West), una dintre cele mai importante companii de transport feroviar din Japonia, care l-a amendat pentru o greşeală profesională - o întârziere de un minut - în iunie 2020, a informat Agerpres, citând Yomiuri Shimbun. El pretindea atunci despăgubiri de 2,2 milioane de yeni (16.815 euro) pentru prejudiciul moral cauzat de acest calvar, a spus ziarul.

Bărbatul a trebuit să manevreze un tren fără călători către o linie secundară din gara Okayama din vestul Japoniei, însă a greşit peronul. Această eroare a condus la o întârziere în schimbarea mecanicului de locomotivă, iar trenul a părăsit gara şi a ajuns la depou cu un minut mai târziu decât era prevăzut. Societatea feroviară a declarat că reţinerea din salariu este justificată, susţinând că în acest timp nu s-a efectuat nicio activitate.

"Motivul pentru care acest caz a ajuns în instanţă se datorează unei diferenţe a modului de interpretare" a cauzei întârzierii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al JR West, menţionând că compania a aplicat regula sa "fără muncă, fără plată".

La rândul său, salariatul susţinea atunci că întârzierea în cauză este o eroare umană minoră şi nu o absenţă în timpul programului său de lucru. Sistemul feroviar japonez, renumit pentru eficienţa şi punctualitatea sa, este menţionat cu regularitate drept exemplu în întreaga lume.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel