McDonalds din Japonia a rămas fără cartofi prăjiți
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Lanțul de fast-food din Japonia a rămas fără celebrii cartofi prăjiți, care pot fi găsiți în orice meniu al lor. 

Cea mai mare companie de fast-food din lume, McDonald's, suferă de o penurie de cartofi prăjiți în Japonia din cauza crizei lanțului global de aprovizionare, relatează BBC. Cauza principală nu este lipsa mondială a semiconductorilor, ci întârzierile însemnate ale livrărilor de cartofi folosiți pentru prăjit. 

Ca urmare, compania a decis că va vinde doar porții mici de cartofii prăjiți în Japonia, începând de vineri până pe 30 decembrie.

„McDonald's Japonia va limita temporar vânzările de cartofi prăjiți de dimensiuni medii și mari, ca măsură proactivă pentru a se asigura că oamenii pot continua să se bucure de cartofii prăjiți McDonald's. Clienții vor putea în continuare să comande cartofi prăjiți de dimensiuni mici la toate restaurantele noastre. Până în prezent, nu au existat întreruperi în aprovizionare", a declarat compania pentru BBC.

Cartofii prăjiți sunt importați

McDonald's a spus că de obicei importă cartofii pe care îi folosește la prăjit dintr-un port de lângă Vancouver, Canada. Cu toate acestea, navele s-au confruntat cu întârzieri din cauza daunelor provocate de inundații și a impactului pandemiei asupra lanțului global de aprovizionare. Se va apela acum la măsuri alternative, inclusiv livrări aeriene către Japonia, a spus compania într-un comunicat.

Nu este prima dată când McDonald's din Japonia este forțat să-și reducă porțiile.

În 2014, o dispută industrială prelungită între 20.000 de docuri, operatori de terminale și linii maritime din 29 de porturi de pe coasta de vest a SUA a provocat o penurie de cartofi prăjiți.

Măsuri luate în trecut

Ca răspuns, McDonald's Japonia a luat măsuri de urgență și atunci, și a vândut doar porții mici de cartofi prăjiți în timp ce a trimis pe calea aerului în 1.000 de tone de cartofi.

Separat, în luna august a acestui an, McDonald's a declarat că se confruntă cu probleme de aprovizionare care afectează disponibilitatea shake-urilor și băuturilor îmbuteliate la cele 1.250 de puncte de vânzare din Marea Britanie.

Vezi și: Mai multe localuri McDonald's s-au închis din cauza cererii uriașe de meniuri cu trupa BTS

Citește și: Chinezii sunt îndemnați să își facă rezerve de mâncare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel