MBDA. Viorel Manole: Am avut personal întâlniri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oferta franceză în domeniul apărării a fost discutată la dezbaterea privind parteneriatele strategice ale României, moderată de Bogdan Chirieac, la DC News , în contextul vizitei președintelui Emmanuel Macron la București.

Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL, a susținut că o cooperare cu francezii ar reprezenta accesul la cea mai performantă tehnologie pe plan mondial. În plus, achizițiile din Uniunea Europeană ar fi însoțite de offset, de transferul de tehnologie și de producția în țară a unor componente. Acest sistem ar aduce locuri de muncă și ar întoarce în țară o parte din cheltuieli, care ar putea fi folosite pentru dotarea Armatei sau pentru investiții în sănătate, educație sau drumuri. Sistemele de rachete produse de francezi sunt complementare sistemului Patriot și vin împreună cu offset-ul, s-a arătat în cadrul dezbaterii la care au participat Viorel Manole și expertul în studii de apărare Iulian Chifu. 

Viorel Manole a spus că a avut personal întâlniri cu cei de la MBDA, „care sunt numărul 1 în Europa şi numărul 2 în lume. Ar exista fundamentul industrial pentru a discuta cooperarea industrială şi offset pe programele prioritare ale României. De altfel, şi corvetele prevăd sisteme de armament produse tot de MBDA, deci ar exista o comunalitate".

[citeste si]

Dezbaterea poate fi urmărită mai jos:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel