Mbappe, desemnat a 4-a oară cel mai bun jucător al sezonului în Franţa. L-a depășit pe Zlatan Ibrahimovic - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mbappe poate pleca liber de contract de la PSG, în 2024 - Foto Agerpres
Mbappe poate pleca liber de contract de la PSG, în 2024 - Foto Agerpres
Internaţionalul francez Kylian Mbappe, atacantul echipei Paris Saint-Germain, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în campionatul de fotbal al Franţei, pentru a patra oară consecutiv, în cadrul ceremoniei de decernare a Trofeelor UNFP (sindicatul jucătorilor profesionişti francezi), care a avut loc duminică la Pavilionul Gabriel din Paris, informează AFP. 

Kylian Mbappe a mai primit această distincţie în 2019, 2021 şi 2022, în condiţiile în care în 2020 nu a fost acordată din cauza pandemiei de Covid-19. Căpitanul selecţionatei Franţei l-a depăşit cu această ocazie pe suedezul Zlatan Ibrahimovic, fostul său coechipier de la PSG, recompensat de trei ori cu Trofeul UNFP.

Contracandidaţii lui Mbappe au fost anul acesta Seko Fofana şi Lois Openda de la Racing Lens, precum şi Jonathan Davis, jucătorul formaţiei Lille OSC.

După ce a primit trofeul din mâinile selecţionerului Didier Deschamp, Mbappe a dorit 'mai presus de toate' să transmită 'cele mai sincere gânduri' portarului spaniol Sergio Rico, colegul său de la PSG, care a suferit un grav accident de călărie duminică dimineaţă. Întrebat cu această ocazie în legătură cu viitorul său la PSG, Mbappe a răspuns: 'Voi fi tot aici şi în sezonul următor'.

VIDEO

În cadrul ceremoniei din capitala Franţei, Franck Haise a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului, după ce s-a clasat pe locul secund în Ligue 1 cu Racing Lens, echipă care va participa astfel la Liga Campionilor pentru prima oară în 21 de ani, scrie Agerpres.

Vezi și - Cristiano Ronaldo, sportivul cel mai bine plătit din lume în 2023, urmat de Messi și Mbappe

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, graţie fabulosului său contract cu clubul saudit Al-Nassr, este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023, cu venituri de 136 de milioane de dolari (124 de milioane de euro), devansându-i pe argentinianul Lionel Messi şi pe francezul Kylian Mbappe, potrivit clasamentului anual dat publicităţii marţi de Forbes, transmite AFP.

Starul lusitan, în vârstă de 38 de ani, a revenit cu această ocazie pe primul loc în ierarhia realizată ce publicaţia economică americană pe care l-a mai ocupat în 2016 şi 2017. Această revenire în fruntea clasamentului Forbes este consecinţa directă a plecării sale de la Manchester United în Arabia Saudită, în luna ianuarie, deoarece cele două contracte combinate îi aduc în acest sezon 46 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), la care se adaugă 90 de milioane de dolari (82 milioane euro) din diversele sale parteneriate de afaceri din ultimele 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel