Max Verstappen, câștigătorul Marelui Premiu al Olandei la Formula 1
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Formula 1
Foto: Formula 1
Olandezul Verstappen a câștigat Marele Premiu al Olandei la F1.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda), plecat din pole position, a terminat învingător în faţa propriului public în Marele Premiu al Olandei la Formula 1, a 13-a etapă a Campionatului Mondial, ce a avut loc duminică pe circuitul de la Zandvoort, el fiind urmat pe podium de piloţii Mercedes, britanicul Lewis Hamilton şi finlandezul Valtteri Bottas.

Olandezul a reuşit a 17-a sa victorie în Formula 1 şi a şaptea în acest an. Verstappen a urcat cu această ocazie pe primul loc în clasamentul piloţilor, devansându-l pe Hamilton, deţinătorul a şapte titluri mondiale.

Poziţia a 4-a i-a revenit francezului Pierre Gasly (AlphaTauri-Honda), pe locul 5 a fost monegascul Charles Leclerc (Ferrari), iar pe 6 s-a clasat spaniolul Fernando Alonso (Alpine-Renault). Circuitul de la Zandvoort a revenit în Formula 1 după 36 de ani.

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, cucerit de Esteban Ocon

Pilotul francez Esteban Ocon (Alpine-Renault) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pe circuitul de la Hungaroring (4,381 km), trecându-şi astfel în palmares primul Grand Prix al carierei sale. Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a preluat şefia clasamentului general de la olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Ocon (24 de ani), plecat din linia a 4-a de pe poziţia a 8-a, a ştiut să profite de carambolul în care au fost implicate mai multe monoposturi pilotate de favoriţi ai întrecerii care au şi abandonat, chiar în primul viraj al primului tur, în contextul în care startul a fost dat pe ploaie, şi a rezistat pe final atacurilor experimentatului Sebastien Vettel (Aston Martin).

Esteban Ocon a devenit al 14-lea pilot francez câştigător în F1. El îi succede lui Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda) care anul trecut a câştigat Marele Premiu al Italiei, la Monza, pe 6 septembrie.

Podiumul a fost completat de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin-Mercedes) şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care a revenit pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor după ce monopostul lui Max Verstappen, liderul la zi, a fost avariat în accidentul din primul tur şi a terminat pe poziţia a 10-a.

Hamilton a plecat din pole position şi avea doar 8 puncte în urma lui Verstappen. Ungaria a găzduit duminică ultimul Grand Prix înainte de vacanţa de vară pe o vreme caniculară dar şi ploioasă, şi pe fondul tensiunilor dintre Verstappen şi Hamilton care au apărut după implicarea celor doi în incidentul de la Silverstone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel