Matts Willander arată greşeala făcută de Emma Răducanu după câştigarea US Open
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Emma Răducanu. Foto: Facebook
Emma Răducanu. Foto: Facebook
Emma Răducanu a impresionat pe toată lumea când a câştigat US Open, dar ulterior nu a mai reuşit evoluţii similare. Britanica de origine română ar fi făcut o greşeală mare, spune Matts Willander. 

"Nu spun că Torben Beltz nu este un antrenor bun, a dirijat-o pe Angelique Kerber mult timp și a ajutat-o să câștige Grand Slam-uri. Chestiunea este că Kerber știa ce trebuia el să facă pentru a ajunge acolo.

Sentimentul meu este că nu e necesar să îți iei un antrenor de specialitate când tu ai 18 ani și când ești proaspăt, ești plin de viață. Trebuie să-i lăsăm pe acești copii să crească înainte ca noi să intervenim și să-i modelăm.

Altfel, există un mare pericol care ar întârzia dezvoltarea la care Emma Răducanu visează pentru a deveni o mare jucătoare.

Tinerii trebuie să crească în ritmul lor, iar în cazul Emmei Răducanu, nu cred că e un lucru bun să fie multiple voci în capul ei. Singura voce pe care ea trebuie să o audă este propria ei voce.

Știi cum să câștigi un Grand Slam, ea a făcut-o deja. Ea trebuie să se distreze, să-și permită să facă ceea ce îi place pe teren și în afara lui. Și trebuie să se dezvolte în ritmul ei, fără ca cineva să o forțeze.

Tinerii trebuie să joace când simt ei că sunt pregătiți, să realizeze cât de buni sunt și să experimenteze urcușurile și coborâșurile așa cum vin anii. Și nu trebuie să angajezi un antrenor cu experiență pentru a te ajuta să câștigi un Grand Slam", a spus Mats Wilander, citat de Digisport.

Emma Răducanu, exemplu negativ în Marea Britanie 

Eddie Jones (61 de ani), selecționerul naționalei de rugby a Angliei, și-a atenționat un jucător cu privire la atitudinea sa, dând-o exemplu pe Emma Răducanu, care, în opinia sa, nu a rămas cu picioarele pe pământ după succesul avut.

„Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are niciun rezultat. 

Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper’s Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi, toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ”, a declarat Jones, citat de GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel