Matteo Politi, caz cu întrebare-cheie. Chirieac: Are o problemă
Cazul lui Matteo Politi ridică foarte multe semne de întrebare, însă una pare să fie esențială. Bogdan Chirieac a explicat care sunt repercusiunile și care ar putea fi interesul din spatele poveștii halucinante.
Matteo Politi a reușit să obțină avize de la autorități, posturi bine plătite în clinici private de renume și libertate deplină de a intra în săli de operație. Bogdan Chirieac a declarat, joi, la România tv, că nu decredibilizarea instituțiile care i-au oferit avize este reala problemă.
"Acele instituții nu erau oricum credibile, deci nu avea ce să decridibilizeze. Eu nu contest că nu este esențial DSP-ul, dar este și Parlamentul într-un stat și vedeți ce pățește, esențial e Guvernul și nu avem miniștri că nu vrea președintele, toate instituțiile sunt esențiale.
Medicina privată este o instituție decredibilizată, dar se va recredibiliza pentru că în spitalele de stat situația este așa cum este. Mai departe, eu nu cred că există nicio legătură între trecutul tumultos al domnului avocat Nastasiu și cazul acesta. Cred că pur și simplu a ieșit contra-cost să câștige o pâine pentru că din cauza aceasta este avocat", a declarat analistul.
"Medicina privată are o problemă"
Bogdan Chirieac susține că în cazul unui medic real și competent, ar fi fost nevoie de multe drumuri și luni de așteptare pentru a se obține avizele necesare dreptului de practică în România. Ceea ce în cazul lui Politi, nu s-a întâmplat, fapt ce ridcă un mare semn de întrebare.
"Medicina privată are o problemă, în loc să fie încurajată dintr-o mulțime de feluri, de la sprijinirea transplantului în România de fostul ministru Vlad Voiculescu sau închiderea transplantului în cea mai mare parte, apoi a mai făcut și DNA-ul minuni în domeniul repsectiv cu profesorii care efectuau transplant. Acum ce faci? Pui un mare semn de întrebare asupra medicinei private care începuse să facă performanță. Ca să ce, tot ca să scoți pacienții români, eventual cei cu bani, să îi duci pe la Viena?
Dacă e un doctor pe bune sau avocat, absolvent de facultate în străinătate, te aleargă șase luni, faci cărare bătută pe la toate instituțiile. Există un medic celebru, de origine română, de la Johns Hopkins care vine o dată pe lună, tot la un spital privat, și care a stat un an cu toate actele și cu avocați să îl lase să practice. Și în cazul de față, medicului fals i-a dat parafă imediat", a mai spus Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News