Data publicării:

Materie opţională, introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Elevi in clasa
Elevi in clasa

O materie opțională va fi introdusă elevilor de gimnaziu și de liceu de la începutul anului școlar următor. 

O materie opţională - educaţie antreprenorială - va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu, după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG), scrie Agerpres. 

"Comisia Europeană a subliniat ca e o mare nevoie ca în societatea românească de acum să fie integrată învăţarea în spirit antreprenorial, de aceea am luat această decizie, la propunerea CONAF şi FPPG, să introducem ca materie opţională, la gimnaziu şi la liceu, începând cu anul şcolar următor, dar acesta e un prim pas, pentru că noi dorim, de fapt, să construim pe termen lung, nu numai pe termen scurt sau mediu, ci să construim pe termen lung o strategie naţională pentru antreprenoriat (...) Îi invit şi pe alţi parteneri să ni se alăture, pentru că e important pentru România să dezvolte această strategie naţională, sa construiască prin copii, de fapt, nişte antreprenori de succes", a declarat Anisie, după ce a semnat acordul de parteneriat intitulat "Pactul pentru educaţie antreprenorială", marţi, la sediul ministerului Educaţiei.

Disciplina nu va încărca programul copiilor, fiind opţională

 

"Este nevoie ca toţi elevii noştri să fie ancoraţi în realitate, să cunoască ceea ce face sens vieţii pe care ei o trăiesc, prin urmare pot alege acest opţional pe care îl vom dezvolta. Nu e o materie în plus pentru elevi, e la opţiunea părintelui sau copilului, deci nu încărcăm programul, din contră, vom construi planuri cadru care să fie în acord cu noua lege, deci reducem numărul de ore pe care elevul trebuie să le petreacă la şcoală, dar oferim această posibilitate să nu mai fie copilul obligat să studieze anumite materii, ci să poată să aibă şi opţiuni", a spus Anisie.

Organizațiile, invitate la dezvoltarea educației antreprenoriale

Ministrul a invitat şi alte organizaţii cu activitate şi expertiză în acest domeniu să contribuie la dezvoltarea opţionalului de educaţie antreprenorială.

"Pentru mine e o zi istorică (...) pentru că e pentru prima dată când mediul patronal, antreprenori de renume, multinaţionale îşi dau mâna pentru a conlucra şi a ajuta atât pentru construcţia viitorului de mâine, dar şi pentru o strategie naţională în ceea ce priveşte antreprenoriatul în România", a spus preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

Ea a spus că, potrivit studiilor, 3 din 6 copii care au studiat această materie au mai multe şanse de se apuca de antreprenoriat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel