Materiale de construcţie pentru refacerea imobilelor afectate de incendiu în Muşceluşa (Buzău), alocate de la rezervele de stat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Au fost alocate, de la rezervele de stat, materiale de construcţie pentru refacerea imobilelor afectate de incendiu în Muşceluşa (Buzău).

Mai multe materiale de construcţie vor fi scoase de la rezervele de stat pentru sprijinirea locuitorilor din satul Muşceluşa, comuna Siriu (Buzău), afectaţi de incendiul din octombrie.

'Premierul Nicolae Ciucă a convocat, astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem hibrid, în scopul adoptării unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău, afectaţi de incendiul produs în data de 17.10.2022. Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcţii necesare refacerii imobilelor afectate', a anunţat miercuri Guvernul.

Decizia a fost luată în baza solicitărilor primite din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău. Incendiul care a avut loc în octombrie în Muşceluşa a afectat trei clădiri în care locuiau cinci familii, fiind provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la instalaţia electrică, a informat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Intervenţia pompierilor a durat circa 17 ore. 

VEZI ȘI: S-a lansat Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni (COAB). Ideea îi aparține senatorului PNL Buzău Vlad Mircea Pufu

S-a lansat Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni.

Ideea înființării COAB îi aparține senatorului PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu, dar acesta susține că acest club va funcționa apolitic, cu un scop important pentru comunitate.

„Mă bucur să anunț că astăzi se lansează Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni, o inițiativă pe care am anuntat-o încă din primăvară. De atunci, s-au strâns la început o mână de oameni cu idei, antreprenori care luptă cu provocările unei economii din ce în ce mai impredictibile. S-au alăturat alții și au reușit să creeze o legătură între antreprenori. Iar de azi debuteaza COAB, o organizație apolitică și non-profit. Scopul clubului este să devină o organizație profesională, care să identifice problemele specifice și să găsească soluții comune. Clubul vrea să aducă în mijlocul membrilor săi consultanți, coordonatori de proiecte, oameni care au pus bazele unor afaceri mari și profitabile, care să-și împărtășească experiențele într-un mod nonformal”, a spus Vlad Mircea Pufu.

Primul invitat al COAB a fost ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

„Vom continua seria invitaților cu șefii programelor fondurilor europene destinate firmelor pentru eficientizarea finanțării și finalizării proiectelor. Oameni cu inițiativă, mai tineri sau cu experiență îndelungată, s-au reunit cu același scop: să acumuleze informații și networking la prima mână, cu o voce unitară, reușind să treacă împreună cu bine prin greutățile inerente pe care le poate întâmpina un business, mai ales in aceste zile”, a mai zis parlamentarul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel