Data publicării:

Codul galben de viscol și ninsori abundente a fost extins. Elena Mateescu (ANM): Va ninge viscolit și vizibilitatea va fi redusă

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Vremea
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit informații legate de extinderea codului galben. 

Codul galben de viscol și ninsori abundente a fost extins. Potrivit meteorologilor ANM rafalele de vânt vor ajunge până la 110 km/h, iar zăpada va fi viscolită. În acest context, în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat cum va fi vremea în mai multe zone ale țării. 

"Într-adevăr, până în această seară la ora 22:00, vorbim de cele 7 județe din partea de vest și centru a țării, mai precis Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov care vor întâmpina intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 de km/h. La munte, de asemenea, la altitudini mai mari de 1700 de metrii o să fie vânt cu viteză de 90-110 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va fi redusă, pentru că vorbim de o atenționare de cod galben, iar din această seară de la ora 22:00, până mâine seară la ora 22:00, discutăm de intensificări ale vântului, chiar în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea", conform meteorologului.

"În Carpații Meridionali și de Curbură  va fi viscol, la altitudini mai mari de 1700 de metrii. În zonele din partea de est, sud-est a țării, vorbim de viteze de 55-65 de km/h. Din punct de vedere termic, contăm pe o vreme cu valori de temperaturi, mâine, în scădere, pentru că deja maximele se vor situa între -2 până la cel mult 7-8 grade. Minimele, din nou mai coborâte, spre -8 grade în depresiuni, până la cel mult 3-4 grade, inclusiv în capitală o minimă de -7 sau -3 grade. De asemenea, la acest sfârșit de săptămână vorbim de precipitații în special în partea de nord și centru a țării, cantități de apă însemnate, și în același timp și intensificările de vânt care vor fi în continuare de interes în zona montană, cu 80-90 de km/h, iar în zonele mai joase de relief, viteze de 60-80 km/h", afirmă Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel