România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 aug, 18:49
Măsuri speciale pentru credincioși de Sfânta Maria. Vezi ce reguli trebuie respectate
De Sfânta Maria, credincioşii vor trebui să se închine la icoane de la distanţă.

Credincioșii care vor participa la slujbele şi procesiunile religioase organizate în zilele de 14 şi 15 august la Mănăstirea Hodoş - Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad - Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna vor trebui să respecte o serie de măsuri, informează Agerpres.  

Acestea au fost decise, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a anunţat Prefectura Arad.

"Credincioşii se vor putea închina la icoane de la distanţă, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericeşti", se arată în decizia CJSU.

Totodată, pe tot parcursul slujbelor "este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, atât în interiorul clădirilor cât şi în spaţiile deschise".

Pe parcursul desfăşurării procesiunilor religioase, organizatorii vor trebui să asigure materiale de dezinfecţie şi de igienă personală. Totodată autoritățile interzic comercializarea produselor de orice natură în incinta și pe traseul lăcașurilor sus menționate. Interzisă este și distribuirea de hrană în sistem organizat.

La intrările în județ, precum şi pe traseele spre mănăstirile menționate, vor fi amplasate filtre formate din jandarmi și polițiști.

În fiecare an, aceste lăcaşuri de cult sunt vizitate de mii de credincioşi veniţi din toată ţara sau din străinătate, care participă la slujbele de Sfânta Maria. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro