Măsuri de securitate pentru vizita lui Joe Biden la București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vicepreședintele Statetelor Unite ale Americii, Joe Biden, va efectua în perioada 20-21 mai o vizită oficială la București, motiv pentru care vor fi luate anumite măsuri de securitate.

"Principalele măsuri de securitate cu privire la vizita în România a Excelenţei Sale Domnul Joe Biden, Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, au fost stabilite de către  Grupul de lucru constituit din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul Securităţii Naţionale (MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, PÎCCJ), care s-a reunit astăzi, 16 mai 2014, la sediul Serviciului de Protecţie şi Pază", se arată într-un comunicat de presă.

Pentru realizarea unor dispozitive de securitate durabile şi care să asigure buna desfăşurare a evenimentului se are în vedere organizarea de:

- evaluări comune ale situaţiei de securitate şi armonizarea măsurilor între instituţiile implicate în organizarea şi buna desfăşurare a vizitei înaltului demnitar la Bucureşti;

- simulări ale dispozitivelor privind măsurile de securitate instituite în zilele în care se desfăşoară vizita Vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Grupul de lucru are în vedere ca măsurile de securitate impuse să nu afecteze buna desfăşurare a activităţilor cotidiene ale locuitorilor din Capitală, neimpunând restricţii majore de trafic rutier.

Vezi și: Joe Biden, întâlnire cu Băsescu și Ponta, la București. Chirieac: "Putem privi liniștiți la amenințările de pahar ale lui Rogozin"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel