Data publicării:

Măsuri speciale de protecţie în R. Moldova după descoperirea unor fragmente de rachetă

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Ministerul Afacerilor Interne R. Moldova
Foto: Ministerul Afacerilor Interne R. Moldova
Republica Moldova a luat mai multe decizii după ce mai multe fragmente de rachetă au fost găsite.

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova a anunţat joi că a întreprins măsuri speciale de protecţie a lacului Hârbovăţ, din raionul Anenii Noi, în apropiere de frontiera cu Ucraina, după ce cu o zi în urmă au fost descoperite fragmentele unei rachete, exprimând suspiciuni că pe fundul lacului s-ar putea găsi inclusiv componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite.

În prezent, în zonă este interzis accesul persoanelor. Dispozitive de poliţie, împreună cu efective de carabineri, ale poliţiei de frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost desfăşurate la faţa locului pentru a asigura paza perimetrului.

Totodată au fost mobilizaţi genişti ai Bombteh, care analizează soluţia optimă pentru înlăturarea explozibilului, în ipoteza în care pe fundul lacului ar fi găsită componenta cu material exploziv. La faţa locului a ajuns şi ministrul de interne, Adrian Efros, care inspectează efectivele.

VEZI ȘI: Noi fragmente de rachetă rusească, căzute în Republica Moldova. "Radarele nu au interceptat nimic!" - Video

MAI anunţă că specialiştii în domeniu hidrotehnic golesc apa din lacul Hârbovăţ pentru a facilita intervenţia specialiştilor pirotehnicieni.

"Precizăm că nu există pericol pentru populaţie, zona fiind izolată, iar primele locuinţe se află la o distanţă de un kilometru faţă de zona de pericol", precizează MAI.

Localnicii din Hârbovăţ au anunţat autorităţile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o rachetă (dinspre Ucraina, unde Rusia şi-a intensificat atacurile în sud). Autorităţile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiştii să identifice tipul şi provenienţa de fabricaţie a acesteia, conform publicaţiei menţionate, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel