Urmărește emisiunea live
Măsuri extreme de izolare în China: O persoană fără adăpost, obligată să trăiască o lună într-o cabină telefonică în izolare totală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
China: O persoană fără adăpost, obligată să trăiască o lună într-o cabină telefonică în izolare totală / Foto: Unsplash
China: O persoană fără adăpost, obligată să trăiască o lună într-o cabină telefonică în izolare totală / Foto: Unsplash
Izolarea orașelor din China pentru a opri răspândirea COVID-19 a provocat situații complet grotești. În Shanghai, de exemplu, o femeie a locuit timp de o lună într-o cabină telefonică în mijlocul străzii.

Orașul de 26 de milioane de locuitori a fost într-adevăr supus unei izolări foarte stricte după apariția unor noi cazuri de coronavirus. O situație imposibilă pentru persoanele fără adăpost, care au fost nevoite să se "baricadeze" unde au putut, relatează Vice transmis de Slate. Acesta este cazul acestei femei fără adăpost, care s-a instalat cu câinele ei în cabina telefonică.

Situația critică a femeii a fost surprinsă de un locuitor


Un locuitor a cărui fereastră dă spre strada în cauză a fotografiat viața zilnică mizerabilă a acestei femei în acest spațiu minuscul. Persoana fără adăpost a ieșit de câteva ori să își aerisească pătura sau să își plimbe câinele. La sfârșitul lunii aprilie, poliția a venit să o alunge, aruncându-i lucrurile pe trotuar și sigilând cabina telefonică pentru a împiedica accesul.

Povestea acestei femei a fost în cele din urmă făcută publică, iar asociațiile i-au găsit o locuință temporară. Cazul său ilustrează situația precară a muncitorilor imigranți, care reprezintă o treime din forța de muncă din China, notează Slate. Odată cu măsurile anti-Covidiu, mulți și-au pierdut veniturile și, prin urmare, capacitatea de a-și plăti chiria în plină recluziune .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel