Măștile, obligatorii în toate spațiile publice deschise. Unde se întâmplă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Autorităţile locale dintr-un important oraş din România au decis că masca devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise.

Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice din orașul Dej începând de miercuri. Măsura aparține Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a fost luată din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Autoritățile clujene anunță că începând de miercuri se instituie obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise din municipiul Dej. Măsura nu se aplică în cazul copiilor care au mai puțin de cinci ani.

Ce au anunţat autorităţile

„Având în vedere creșterea numărului de infectări cu SARS CoV-2 la nivelul municipiului Dej, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât în cadrul unei noi ședințe convocate astăzi, 07.10.2020, la Dej, o nouă măsură de limitare și prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului: Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise din municipiul Dej”, scrie în decizia autorităților clujene.

Respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a tuturor prevederilor emise de alte autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria și Poliția Locală, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel