Măşti false în SUA, vândute de ISIS. Scandal URIAŞ la nivel internaţional
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
ISIS
ISIS
Este scandal la nivel internaţional, după ce s-a descoperit că mai multe măşti false vândute Statelor Unite ale Americii provin, de fapt, de la organizaţia teroristă ISIS. 

Grupurile teroriste din Orientul Mijlociu şi-au ales ca victime unităţile de intervenţie de urgenţă americane într-o escrocherie online, au declarat miercuri procurorii federali. Se presupune că grupurile încearcă să strângă bani oferind echipamente de protecţie personală necorespunzătoare într-un moment de penurie disperată, pe fondul pandemiei.

ISIS se pare că a folosit site-ul facemaskcenter.com pentru a comercializa măşti false de tip N-95, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Justiţie. Se pare că între obiectivele lor s-au numărat spitale, case de îngrijire medicală şi unităţi de intervenţie de urgenţă.

„Au o operaţiune sofisticată online şi aici au transformat acea operaţiune pentru crearea acestor site-uri web falsificate pentru a obţine bani pentru finanţarea terorismului. Iar oamenii se gândeau că plătesc pentru o mască de care aveau nevoie”, a declarat pentru CBS News procurorul general adjunct al Direcţiei de Securitate Naţională, John Demers, conform digi24.ro. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel