Mass-media, religie, spaţiu public. Prof. Mihai Coman, la interviurile DC NEWS
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 iun, 17:09
WhatsApp
Facebook Mihai Coman
Prof. Univ. dr. Mihai Coman, primul decan al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti, vine la interviurile DC NEWS.  

Acesta şi-a prezentat ultima carte, numită "Mass-media, religie, spaţiu public", dar a şi vorbit cu jurnalistul Val Vâlcu despre progresism, despre influenţa religiei în societate, despre radicalizarea ideilor şi multe alte lucruri interesante. 

"„Mass-media, religie, spațiu public” prezintă harta unui domeniu, fiind o sinteză savantă, dar accesibilă a dialogului contemporan dintre religie și instituțiile postmodernității (mass-media, industriile culturale, Internet, spațiu public, marketing și branding etc.). Este o lucrare științifică, deoarece corespunde standardelor de exigență ale specialiștilor, dar și abordabilă, întrucât prezintă clar și concis temele analizate. Volumul oferă cititorului o imagine de ansamblu, panoramică, asupra formelor mereu în mișcare prin care religia modelează instituții, produse și valori socioculturale moderne și este, la rândul său, influențată de schimbările generate de acestea", se arată pe coperta cărţii.

Interviul va fi transmis pe DC NEWS TV, DC NEWS, dar şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale celor două site-uri sâmbătă, 5 iunie 2021, de la ora 11:00. 

Cine este Mihai Coman 

Fondatorul învățământului modern în științele comunicării din România, prof. univ. dr. Mihai Coman este creatorul sistemului doctoral în domeniu și cel care a ghidat dezvoltarea uneia dintre cele mai bune școli de comunicare publică din estul Europei. Din 1990 și până în prezent, prof. Mihai Coman a influențat în mod decisiv cariera a mii de studenți, care au contribuit la dezvoltarea profesiilor din industriile comunicării în România și în lume. De asemenea, profesorul Mihai Coman a influențat în mod decisiv și cariera a zeci de cadre didactice din Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, precum și din alte din facultăți de profil din țară și din Europa.

G Ad:

Prof. univ. dr. Mihai Coman a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius" din Constanța (2015) și Ordinul Meritul Cultural, Serviciu credincios în grad de cavaler, pentru contribuția adusă la dezvoltarea învățământului și cercetării în științele comunicării (2009).

La nivel internațional, profesorul Mihai Coman este cel mai cunoscut cercetător român din domeniu, având contribuții esențiale în antropologia mass-media (unde este unul dintre fondatorii domeniului), sociologia jurnaliștilor, studii de tranzitologie și studiile de media și religie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro