Mass media germane îi cer Angelei Merkel ''să-i salveze'' pe colaboratorii lor afgani
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Principalele mijloace de comunicare în masă din Germania i-au cerut luni cancelarului Angela Merkel şi şefului diplomaţiei Heiko Maas, prin intermediul unei scrisori deschise, ''să-i salveze'' pe colaboratorii lor din Afganistan printr-o prelungire a vizelor în regim de urgenţă, transmite EFE.

Stimată doamnă cancelar, această scrisoare este un strigăt de ajutor, îşi încep scrisoarea mass media germane şi care este semnată de săptămânalele Der Spiegel şi Stern, de cotidienele Suddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Die Tageszeitung şi de posturile de radioteleviziune Deutsche Welle şi Deutschlandfunk, între altele.

Viaţa traducătorilor, producătorilor, cameramanilor şi a altor colaboratori în Afganistan este în pericol şi există temerea că, odată cu instalarea talibanilor, vor urma detenţia, torturarea şi executarea acestora, se mai menţionează în scrisoare.

Colectivul media aminteşte că aceste persoane au contribuit la o informare liberă despre Afganistan în ultimii 20 de ani şi că, fără curajul lor, acest lucru nu ar fi fost posibil.

Scrisoarea a fost publicată în ediţia digitală a Der Spiegel şi are sprijinul filialei germane a organizaţiei Reporteri fără Frontiere, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel