Mass-media din Venezuela denunţă acte de cenzură şi atacuri cibernetice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay
Mass-media din Venezuela denunță acte de cenzură și atacuri cibernetice.

Un post de televiziune digital a denunţat vineri confiscarea în Venezuela a materialului său de transmisie, a camerelor de filmat şi computerelor sale, în timp ce alte mass-media locale au semnalat închideri de sedii sau atacuri cibernetice, informează Agerpres, citând AFP.

Funcţionari ai Comisiei Naţionale pentru Telecomunicaţii (Conatel) şi ai administraţiei fiscale au întreprins o operaţiune comună în birourile de la Caracas a VPITV, un post de televiziune online cu sediul central la Miami, în SUA, dedicat actualităţii din Venezuela şi America Latină.

Operaţiunea a presupus interogatorii ale angajaţilor şi confiscare de material, a declarat platforma într-un comunicat. "Acesta este un act de cenzură evident, care împiedica operaţiunile noastre", a scris ea.

Nicolas Maduro, acuzat de jurnaliști



Sindicatul Naţional al Angajaţilor din Presă (SNTP) îl acuză în mod regulat pe preşedintele Nicolas Maduro că desfăşoară "o politică sistematică de asfixiere" a mass-media care critică regimul său. ONG-ul pentru promovarea libertăţii de exprimare Espacio Publico a denunţat faptul că peste o sută de mass-media au fost închise după instalarea la putere a liderului socialist, în 2013.

Cotidianul regional Panorama, din vestul statului Zulia, la frontiera cu Columbia, a raportat pe Twitter că administraţia fiscală a închis timp de cinci zile sediul său, în timp ce site-ul Tal cual a informat că a fost ţinta unor atacuri cibernetice.

Rolul Regatului Unit



Nici Conatel, nici administraţia fiscală nu s-au referit la această situaţie, însă presa oficială din Venezuela a denunţat finanţarea de către Regatul Unit a unor site-uri de informaţii independente, a SNTP şi unor organizaţii nonguvernamentale critice faţă de guvern.

Ambasada Regatului Unit în Venezuela a răspuns: "Libertatea de exprimare şi libertatea mass-media sunt necesare pentru democraţie. A le proteja peste tot în lume constituie o prioritate". Ambasada a adăugat că Londra "va continua să susţină societatea civilă venezueleană"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel