Data publicării:

Maşinile Tesla nu mai sunt folosite la Paris ca taxiuri, după un accident grav

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
O companie de taxi din Franţa a decis să renunţe la maşinile Tesla, după un accident grav petrecut la Paris. 

Sâmbătă seara, un taxi Tesla scăpat de sub control a lovit doi pietoni, apoi un container de colectare a sticlei care a fost proiectat în aer şi a explodat la revenirea la sol. Taxiul a intrat pe urmă într-un semafor, care a fost şi el proiectat în aer, cursa taximetrului electric încheindu-se într-o camionetă care circula în mijlocul unei intersecţii, a relatat poliţia, potrivit căreia în urma accidentului au rezultat şapte "urgenţe absolute" şi trei "relative".

Numărul vehiculelor vizate de decizia anunţată marţi este redus, compania G7 menţionând doar că este vorba de 37 de şoferi de taxi, fără a preciza numărul de maşini Tesla din flota sa, unele putând fi folosite în comun.

În ce o priveşte, compania Tesla, care are acces la o serie de date tehnice, a asigurat că nu a fost vorba de o "defecţiune tehnică" a vehiculului implicat.

Un purtător de cuvânt al producătorului de automobile american a declarat pentru France Presse că acesta rămâne "la dispoziţia autorităţilor" pentru a le transmite datele la care poate avea acces de la distanţă privind vehiculul implicat, fără a da alte detalii, scrie Agerpres.

Nu sunt primele probleme ale Tesla 

Șoferii Tesla spun că au fost blocați în afara mașinilor după o întrerupere a aplicației producătorului auto, relatează BBC. 

Zeci de proprietari au postat pe rețelele sociale despre faptul că au văzut un mesaj de eroare în aplicația mobilă care îi împiedica să se conecteze la vehiculele lor. Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a răspuns personal la plângerea unui șofer din Coreea de Sud, spunând pe Twitter: „Se verifică”.

Musk a spus mai târziu că aplicația urmează să revină. Aplicația Tesla este folosită cu rolul de cheie de către șoferi pentru a-și debloca și porni mașinile. Proprietarii au postat o multitudine de reclamații online despre faptul că nu își pot folosi vehiculele.

„Sunt blocat la o oră departe de casă pentru că în mod normal îmi folosesc telefonul pentru a porni mașina”, a scris un proprietar pe Twitter.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel