Maşinile cu volan pe dreapta, pe punctul de a fi interzise în România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei, dar şi între şase şi opt puncte de penalizare, pentru șoferii care sunt prinși că vor conduce mașinile cu volan pe dreapta, dacă proiectul trece de Camera Deputaților
Amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei, dar şi între şase şi opt puncte de penalizare, pentru șoferii care sunt prinși că vor conduce mașinile cu volan pe dreapta, dacă proiectul trece de Camera Deputaților
Proiectul referitor la interzicerea în România a mașinilor cu volanul pe dreapta este pe punctul de a trece în Camera Deputaților.

Proiectul privind interzicerea mașinilor cu volanul pe dreapta a fost amânat, marți,  pe motiv că parlamentarii trebuie să se mai documenteze privind o decizie în acest sens. De asemenea, Guvernul nu a luat o decizeie asupra a ceea ce se va întâmpla cu aceste mașini privind înmatricularea.

Potrivit unei statistici a poliției, peste 10% dintre accidentiele rutiere din România sunt produse de șoferi care conduc mașini cu volanul pe dreapta, fapt ce a dus elaborarea acestui proiect care privește interzicerea acestora pe drumurile publice.

În cazul în care  proiecul va fi votat în Camera Deputaților, care este for  decizional,  atunci maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise pe şoselele din România, cu excepţia autovehiculelor istorice şi a celor utilitare.

Dacă proiectul va fi votat și ulterior legea va fi  promulgată de preşedinte, șoferii care vor fi prinși în trafic vor primi amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei, dar şi între şase şi opt puncte de penalizare. De asemenea, şoferii vor rămâne şi fără certificatul de înmatriculare până când vor muta volanul pe partea stângă.

Potrivit Registrului Auto Român, în România  au fost aduse peste 29.000 de maşini cu volanul pe dreapta în anul 2018 şi mai mult de 20.000 maşini în anul 2019, care, din cauza Brexit, este şi ultimul an în care s-au putut efectua astfel de importuri de către persoanele fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel