Maşini surprinse de avalanşă pe Transfăgărăşan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Avalansa - foto ilustrativ
Avalansa - foto ilustrativ
Intervenţie a salvatorilor pe Transfăgărăşan după ce o avalanşă a surprins mai multe autoturisme. 

Operaţiune de salvare pe Transfăgărăşan după ce s-a produs o avalanşă ce a surprins mai multe autoturisme care circulau în zonă. Potrivit primelor informaţii, se pare că o persoană, pasager într-unul dintre autoturisme, ar fi fost rănită. 

Oficial, DN7C, Transfăgărășan, este închis între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 - 131, până la finalul lunii iunie 2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015. Cu toate acestea, inconştienţa unor şoferi care ignoră măsurile luate de către autorităţi şi se încumetă să urce pe Trasfăgărăşan poate duce la tragedii. 

"Acţiune în derulare a salvamontiştilor argeşeni pentru acordarea primului ajutor şi salvare unei persoane accidentate de o cădere de pietre de pe versanţi pe Transfăgărăşan. În cadere, pietrele au atins un autoturism şi victima prezinta traumatisme şi o stare de amnezie. Elicopterul chemat pentru a prelua victima nu se poate apropia de zonă datorită plafonului de nori, victima urmând a fi preluată de la salvamontişti de către o ambulanţă", anunţă Salvamont România pe pagina oficială de Facebook. 

"Continuă lucrările pe DN 7C - Transfăgărășan. Eforturile drumarilor sunt îngreunate de cantitatea mare de zăpadă și de bolovani, care se află pe carosabil", anunţa, în urmă cu câteva zile, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Vezi şi:Zăpadă în pragul verii. Imagini spectaculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel