Mașini făcute scrum într-o parcare din Galați. Martorii vorbesc despre un atac cu cocktail Molotov
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Hermann Kollinger
Foto: Pixabay, de Hermann Kollinger
Cel puțin două mașini au fost făcute scrum într-o parcare din Galați.

Un incendiu puternic a izbucnit într-un cartier din Galați. Cel puțin două mașini au fost făcute scrum într-o parcare dintre blocuri. Flăcările au dat alarma în toiul nopții, iar locatarii au sunat imediat la 112, transmite Realitatea Plus.

Imaginile surprinse la fața locului arată cum două mașini ard simultan la o distanță de câțiva metri una de cealaltă.  Martorii spun că flăcările au izbucnit brusc. La fața locului au intervenit de urgență pompierii. Aceștia au reușit să stingă flăcările în mai puțin de 10 minute. Oamenii legii au deschis o anchetă penală, iar martorii spun că ar fi putut fi vorba de un atac cu cocktail Molotov. 

Vaslui: 130 de hectare de vegetație, distruse în urma unui puternic incendiu

O suprafaţă de 130 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş a ars, duminică seara, într-un incendiu izbucnit în comuna Dragomireşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, transmite Agerpres.

La faţa locului au acţionat pompieri ajutaţi de echipaje ale serviciilor de voluntari şi de cetăţeni din zonă, intervenţia fiind îngreunată de vântul puternic.

"Detaşamentul de pompieri Vaslui şi Punctul de lucru Ivăneşti au intervenit cu cinci autospeciale şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată şi pădurea din localitatea Tuleşti, comuna Dragomireşti. La intervenţie au participat SVSU Dragomireşti şi încă 20 localnici mobilizaţi de primarul comunei. După aproximativ nouă ore incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 130 hectare vegetaţie uscată şi mărăciniş, dintre care peste 30 hectare vegetaţie uscată din interiorul unei păduri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spaţiu deschis", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii vasluieni se confruntă în ultima perioadă cu un val de incendii de vegetaţie, numărul acestor situaţii de urgenţă fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Reprezentanţii ISU Vaslui le-au solicitat cetăţenilor să renunţe la igienizarea terenurilor prin incendierea vegetaţiei uscate, având în vedere numărul crescut al incendiilor scăpate de sub control, care au necesitat intervenţia pompierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel