Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină. Sursa - Pexels
Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină. Sursa - Pexels
Mașina de spălat este, fără îndoială, aparatul electrocasnic folosit cel mai mult, fiind și foarte  util, deoarece nu mai suntem nevoiți să spălăm manual hainele, așa cum făceau bunicile noastre. 

Mașina de spălat ne-a schimbat complet obiceiurile, permițându-ne să economisim timp. În același timp, hainele noaste sunt spălate mai repede și mai bine. Dar trebuie să știți că pentru ca mașina de spălat să funcționeze mai bine trebuie să o întreținem.


Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

În primul rând, trebuie să evităm formarea mucegaiului, care apare ușor atât în sertarul pentru detergent, cât și în garnitură.  Dar asta nu este singura problemă pe care o poți întâlni.

De fapt, în mașina de spălat apar, deseori, mirosuri neplăcute. Pentru a le evita, nu închideți ușa mașinii de spălat imediat după spălare. Interiorul este umed și trebuie să se usuce. Același lucru este valabil și pentru garnitură. 


Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență 

Un alt lucru foarte important este să nu lăsați niciodată hainele murdare în cuvă cu câteva zile înainte de a porni mașina de spălat. Acest lucru stimulează apariția mirosurilor neplăcute. Mai bine le puneți în coșul de rufe și le introduceți în cuvă doar în momentul spălării.

În sfârșit, pentru a avea mereu rufe parfumate, poți crea un parfum pentru mașina de spălat. Va fi suficient să luați o sticlă cu pulverizator, să puneți apă demineralizată și să adăugați o jumătate de lingură de ulei esențial, de exemplu, de lavandă.

Patru greșeli pe care le faceți atunci când dezghețați carnea: ar trebui să le evitați, ca produsul să nu se altereze

Pulverizați-l în cuva mașinii de spălat și lăsați ușa deschisă pentru ca uleiul să se evapore. Va parfuma toată încăperea.  Aceste mici trucuri vă vor permite să aveți întotdeauna hainele curate și mașina de spălat - parfumată.

BONUS. Pune un burete de vase în mașina de spălat: vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat 

 

Dacă ai animale de companie acasă, cu siguranță te lupți cu părul lăsat de căței și pisici. De multe ori, patrupezii stau sau  dorm pe hainele sau păturile noastre, lăsând în urmă mult păr, de care scăpăm greu.

Evident că pentru compania lor merită și acest efort, dar aceasta este o problemă pe care am dori să o rezolvăm pentru a ne menține casa mereu curată și pentru a preveni ca oaspeții să se umple de păr, când stau pe canapea.

Gresia și faianța din baie vor fi curate și vor străluci: ai nevoie de două ingrediente și murdăria va rămâne amintire

Există câteva trucuri pentru a îndepărta părul de câine și pisică în timpul spălării hainelor în mașina de spălat.

Trucul cu oțet.  Turnați un pahar de oțet alb în sertarul pentru balsam, înainte de a porni mașina de spălat, astfel încât să poată ajunge rapid la haine. Apoi adăugați și balsam de rufe în timpul spălării. Balsamul întinde fibrele și permite hainelor să scape de firele de păr atașate. 

De asemenea, puteți folosi șervețele umede, care trebuie introduse în cuva mașinii de spălat, împreună cu hainele. Șervețelele vor aduna părul și scamele. Este suficient să introduceți două șervețele umede în interiorul cuvei mașinii de spălat.

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Dar soluția pe care nimeni nu o cunoaște este cea a buretelui de vase. Metoda este foarte simplă: este de fapt suficient să-l pui în cuva mașinii în timpul spălării și firele de păr se vor lipi ca un magnet pe partea verde a buretelui. Vei fi uimit de rezultat!

Puteți alege metoda pe care o preferați, dar fără îndoială metoda bureților, mai puțin cunoscută și folosită, vă va surprinde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel